Gaziantepli kadınlar ticaret hayatına yön veriyor

Gaziantepli kadınlar ticaret hayatına yön veriyor

Çalışma hayatında her geçen gün daha fazla yer edinen kadınlar, GTO çalışanların yüzde 60'ını oluşturuyor

GAZİANTEP (AA) - ZUHAL UZUNDERE KOCALAR - Çalışma hayatında her geçen gün daha fazla yer edinen kadınlar, Gaziantep Ticaret Odasındaki (GTO) çalışan profilinde yüksek oranıyla dikkati çekiyor.

GTO Başkanı Başkanı Eyüp Bartık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki kadınların çalışma hayatına katılım oranının yüzde 27'ler seviyesinde olduğunu söyledi.

Halen çalışma hayatına katılabilecek çok sayıda kadın olduğuna inandığını belirten Bartık, kadınların oranının yüzde 27 iken erkeklerin oranının ise yüzde 60 civarında olduğunu ifade etti.

Ekonomik açıdan bakıldığında hala yol alacak yüzde 40 oranında kadın bulunduğuna işaret eden Bartık, "Bunları 20 yıl içerisinde ekonomik hayatın içerisine sokabilirsek otomatik olarak yüzde 2 büyüme sağlanacak. Biz şu anda yıllık yüzde 3-3,5 büyümeden bahsederken, zaten hiçbir şey yapmayan yüzde 2 büyüme potansiyelimiz var. Bu da önemli bir potansiyel" dedi.

Bu yüzden kadınların çalışma hayatına entegre olmalarının desteklenmesi gerektiğini dile getiren Bartık, şöyle konuştu:

"Gaziantep zaten bana göre girişimci fabrikası. Tarım, ticaret ve sanayiyle anılan kentimizin en önemli değerlerinden birisi de girişimcilik. Böyle bir fabrikadan erkekler çıkıyor ama ben kadınların da çıkacağını düşünüyorum. O yüzden kadınlara fırsat verilmesi gerektiğine inanarak odamızda bazı yeniliklere ihtiyaç duyduk. Bu kapsamda şu an oda çalışanlarımızın yüzde 60'ı kadınlardan oluşuyor. Yani GTO'da kadın egemen bir yapı var."

Kadınlarla çalışmanın bazı avantajları olduğunu vurgulayan Bartık, "Kadınların aslında iş disiplini daha fazla. Kadınlara verdiğiniz işlerden daha fazla verim alıyorsunuz.  91 kişilik meclisimizde 1 kadın üyemiz var. Bu sayıyı da artırmak istiyoruz. Çünkü kadınlar iş hayatının içerisinde çok daha fazla yer almalı" diye konuştu.

 - Melek yatırımcılar

Bartık, kentteki kadın girişimci sayısını artırmak için bir dizi çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bu kapsamda "Melek yatırımcı ofisi" kurduklarını ifade eden Bartık, böylelikle kadın girişimci sayısını artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Yönetim kurulunu devraldıktan sonra kadın politikalarını ön plana çıkarmaya başladıklarını dile getiren Bartık, "Kadın girişimcileri destekleme ofisini açtık. Melek yatırımcı ofisini oluşturduk. Bu sayede fikri olan kadınlarımıza burada yatırımcı bulup destek verebiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı