Gaziantep'in meydanı 'cennet bahçesine' dönüşecek

Gaziantep'in meydanı 'cennet bahçesine' dönüşecek

Gaziantep'te yıllarca futbolun kalbi olarak nitelendirilen Kamil Ocak Stadyumu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla yerini, toplumun tüm kesimlerinin yararlanabileceği sosyal alana bırakacak.

Gaziantep'te yıllarca futbolun kalbinin attığı Kamil Ocak Stadyumu yerini, sosyal bir alana bırakacak.

Dönemin spordan sorumlu Devlet Bakanı Kamil Ocak tarafından 44 yıl önce yaptırılan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın yanı başındaki stat, geçen yıl Gaziantep Arena'nın hizmete sunulmasıyla atıl duruma düştü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, stadın bulunduğu bölgeyi faydalı bir alana dönüştürmek için çalışmalar yapıyor.

Stadın yıkılmasıyla elde edilecek alanda caminin yanı sıra kütüphane ve gençlerin de yararlanacağı sosyal alan oluşturulması planlanıyor.

Halkın görüş ve önerileri doğrultusunda eyleme dönüşecek tasarım, yaklaşık bir ay içerisinde vatandaşların beğenisine sunulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,100 dönümlük kent meydanının, daha yaşanabilir olması adına tasarım yaptıklarını söyledi.

Alleben Göleti'ndeki suyun depolanıp, bu meydanda görsele dönüştürüleceğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Meydana bir cami yapılacak. Bu camiyi, sosyal camiye dönüştürerek, içerisinde kütüphane oluşturarak, gençlerin istifade edeceği bir meydan tasarımı projemiz var. Camisiyle, yeşiliyle, kütüphanesiyle bu alanı nasıl planlayacağız, nasıl tasarlayacağız diye çalışıyoruz. Proje, bir ay içerisinde şekillenecek. Ondan sonra halkımızla paylaşacağız. Görüş ve önerileri doğrultusunda da bu tasarımı eyleme dönüştüreceğiz. Toplumun tüm kesimlerini içene alacak kapsayıcı kuşatıcı bir kentsel tasarım üzerinde çalışıyoruz. Özellikle şehirler meydanlarıyla ünlüdür."

Şahin, mevcut kent meydanının istedikleri boyutlarda olmadığını dile getirerek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ve takibiyle aslında elimiz çok güçlendi. 100 dönümlük çok büyük bir alanı, nasıl bir cennet bahçesine dönüştüreceğiz, bunun planını yapıyoruz." diye konuştu.