Gaziantep ve Şanlıurfa'da kültür sanat

Gaziantep ve Şanlıurfa'da kültür sanat

Gaziantep'te "Notre Dame-Quasimodo", "Basit Bir Ev Kazası" ve "Bülent Bey'in Hikayesi", Şanlıurfa'da ise "Arkadaşım Robot" ve "Asr-ı Saadet" adlı oyunlar sergilenecek

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te "Notre Dame-Quasimodo", "Basit Bir Ev Kazası" ve "Bülent Bey'in Hikayesi", Şanlıurfa'da ise "Arkadaşım Robot" ve "Asr-ı Saadet" adlı oyunlar tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Kumbara Görsel Sanatlar, Victor Hugo'nun ölümsüz eseri "Notre Dame-Quasimodo" müzikalini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak.

Vural Bingöl'ün Türkçeye uyarlayıp yönettiği müzikalde, Elif Arpacı, Andrea Primavera, Erhan Yaman, Ali Kemal Aydın, Serhat Özden, Ayca Ergun, Merve İp, Nilüfer Ömürlü, Dilek İlker, Tamer Aksu, Sibel Kuşi ve Göker Yıldız rol alıyor.

Fransız İhtilali sonrası ülkenin karanlık günlerinden kesitlerin anlatıldığı oyunda, çirkin ve kambur kilise görevlisi (zangoç) Quasimodo ile Fransa'nın ruhani ve dini lideri Claude Frollo'nun semtte yaşayan çingene kızı Esmeralda'ya olan aşkları, Quasimodo ile papazın ruhlarında oluşan ikilemleri ve tepkileri romantik yaklaşımla ele alınıyor.

Müzikal, bu akşam saat 20.00'da DSİ Konferans Salonu'nda izlenebilecek.

Murat İpek'in yazıp yönettiği "Basit Bir Ev Kazası"adlı oyunda ise Günay Karacaoğlu rol alıyor.

Cesur ama ürkek bir kadın olan Songül'ün kahkaha dolu öyküsünün anlatıldığı oyun, 12 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Sahnesi'nde izlenebilecek.

- "Bülent Bey'in Hikayesi"

Tiyatro Bal Porsuğu, "Bülent Bey'in Hikayesi" adlı oyunu tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Uğraş Güneş'in yazdığı, Murat Eken'in yönettiği oyunda Bülent Emrah Parlak rol alıyor.

Sırrı halen tam olarak çözülemeyen beynin, organlarla verdiği yönetim mücadelesinin anlatıldığı oyunun konusu şöyle:

"Beyniniz sizi yönetirken içeride neler oluyor dersiniz? Üzüldüğünüzde, sevindiğinizde, kızdığınızda, aşık olduğunuzda, depresyona girdiğinizde beyniniz ne gibi mücadeleler veriyor? Beyin organlarla nasıl bir iletişim kuruyor? İnsan beyni de insan olsaydı ne olurdu? Bütün bu soruların cevabını, Bülent Bey'in kadrolu beyni veriyor. Bülent Bey hayatına devam ederken, Bülent Bey'i yöneten beyin dile geliyor, insanın kaderi baştan yazılıyor."

Oyun, 15 Mart Perşembe günü saat 20.00'de GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Emre Aydın ve Funda Arar konser verecek

Şarkıcılar Emre Aydın ve Funda Arar sevilen şarkılarını hayranları için seslendirecek.

Emre Aydın konseri 10 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi'nde, Funda Arar konseri ise 11 Mart Pazar günü saat 20.30'da GAÜN Mavera Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Şair Nabi Kültür Merkezi'nde 10 Mart Cumartesi günü 2 farklı tiyatro oyununu sahneleyecek.

Recep Genç'in derlediği "Arkadaşım Robot" adlı çocuk oyunu saat 13.30'da, Mehmet Tahir İkiler'in yazdığı, Hasan Ocakoğlu'nun yönettiği "Asr-ı Saadet" adlı oyun ise saat 19.00'da sahnelenecek.

Sarkıcı Emre Aydın da 11 Mart Pazar günü saat 20.00'de Şanlıurfa'daki bir alışveriş merkezinde sevilen parçalarını seslendirecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :