Gaziantep ve Şanlıurfa'da kültür sanat

Gaziantep ve Şanlıurfa'da kültür sanat

Gaziantep'te "İbiş'in Rüyası", Şanlıurfa'da "Uyuyan Güzel", "Komşu Köyün Delisi" ve "Ali Baba'nın Çiftliği" adlı oyunlar tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te "İbiş'in Rüyası", Şanlıurfa'da "Uyuyan Güzel", "Komşu Köyün Delisi" ve "Ali Baba'nın Çiftliği" adlı oyunlar sanatseverler ile buluşacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu "İbiş'in Rüyası" adlı oyunu, Gaziantepli sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Tarık Buğra'nın kaleme aldığı Sabri Özmener'in yönettiği oyunda, aralarında Gökhan Tüzün, Demet Boci, Sedat Mayadağ, Salih Bayraktar'ın da yer aldığı birçok oyuncu rol alıyor.

Geleneksel tiyatronun temsilcisi ve karakteri İbiş'in etrafında geçen iki perdelik oyunda, bir yanda sanat sevgisi, bir yanda da rüyalar ve aşklar anlatılıyor.

Oyun, 15 Aralık Cuma saat 20.00 ve 16 Aralık Cumartesi saat 14.00 ve 20.00'de Onat Kutlar Sahnesi'nde izlenebilecek.

"Mandıra Filozofu" ve "Yaşamak Güzel Şey" filmleriyle tanınan Müfit Can Saçıntı, "Lafını Esirgemeyenler" adlı tek kişilik gösterisini Gaziantepli sanatseverler için sahneleyecek.

Gösteri, 19 Aralık Salı saat 21.00'de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Sahnesi'nde izlenebilecek.

- Limak Filarmoni Orkestrası'ndan "Zeki̇ Müren Şarkıları"

Limak Filarmoni Orkestrası Zeki Müren'in unutulmaz şarkılarıyla çıktığı Türkiye turnesinde Gaziantepli müzikseverler ile buluşacak.

Konser, 19 Aralık Salı saat 20.00'de Mavera Kongre Merkezi'nde izlenebilecek.

- Şanlıurfa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 16 Aralık Cumartesi Recep Genç'in derlediği "Uyuyan Güzel" adlı çocuk oyununu saat 13.30'da, Üstün Dökmen'in yazdığı ve Hasan Ocakoğlu'nun yönettiği "Komşu Köyün Delisi" adlı oyunu ise saat 19.30'da Şair Nabi Kültür Merkezi'nde sahneye koyacak.

Seyyah Tiyatro Grubu ise "Ali Baba'nın Çiftliği" adlı çocuk oyununu, 17 Aralık Pazar saat 13.00'de bir alışveriş merkezinde minik sanatseverler için sergileyecek.

Sanatçı Bahadır Tatlıöz de 20 Aralık Çarşamba günü, Şanlıurfa Devlet Su İşleri Konferans Salonu'nda saat 20.00'de sevilen parçalarını seslendirecek.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :