Gaziantep Valisi Yerlikaya, çadır kentteki iftara katıldı

Gaziantep Valisi Yerlikaya, çadır kentteki iftara katıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İslahiye'deki çadır kentte düzenlenen iftar programına katıldı.İslahiye Kaymakamlığınca düzenlenen...

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İslahiye'deki çadır kentte düzenlenen iftar programına katıldı.

İslahiye Kaymakamlığınca düzenlenen iftar programına Vali Yerlikaya, İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Karkamış Kaymakamı Yusuf Osman Diktaş, Belediye Başkanı Kemal Vural, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak ve Suriyeli sığınmacılar katıldı.

Yerlikaya burada yaptığı konuşmada, misafirlerin yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını kutladı, çocukların eğitimi için tavsiyelerde bulundu.

Muhacir ve ensarlık sınavını geçmenin zor bir iş olduğunu belirten Vali Yerlikaya, "Biz bunun farkındayız, fakat Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükumeti olarak bu hizmetlerimiz için birileri bize teşekkür etsin diye değil, insanlık alemi bizi takdir etsin diye değil. biz Allah için bu hizmeti veriyoruz. Bazı zorluklar, bazı sıkıntılar, bazı meşakkatları biz de yaşıyoruz, siz de yaşıyorsunuz. Ama biz iyi niyetliyiz. Allah iyi niyetlilerle beraberdir. Bizim sizlerle beraber samimi beraberliğimizi hazmedemeyen, kıskanan, münafık insanların da zaman zaman dillerinden, kalemlerinden size ve bize zarar vermeye çalışanları siz de görüyorsunuz, biz de görüyoruz, Allah da onları görüyor. Biz size yaptığımız bu iyiliği başa kakmak gibi nezaket dışı bir tutuma bir günaha düşmekten Allah'a sığınırız." diye konuştu.

Yerlikaya, daha sonra Suriyeli sığınmacılar ile sohbet edip, talep ve beklentilerini dinledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :