Gaziantep SGK İl Müdürlüğünün açılışı

Gaziantep SGK İl Müdürlüğünün açılışı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu:- "Hayırcıların büyük korkusu artık ipin ucunun milletin eline geçiyor olmasından korkuyorlar. Milletten korkuyorlar. Milli iradenin gücünden korkuyorlar"- "3. havaalanını düşünün, 3. boğaz köprüsünü düşünün,

GAZİANTEP (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 16 Nisan'daki halk oylamasıyla ilgili, "Hayırcıların büyük korkusu artık ipin ucunun milletin eline geçiyor olmasıdır. Milletten korkuyorlar, milli iradenin gücünden korkuyorlar." dedi.

Müezzinoğlu, Gaziantep SGK İl Müdürlüğünün açılışında yaptığı konuşmada, bu ülkenin yarınlarının bugününden daha iyi, güçlü ve bereketli olmasını istediklerini söyledi.

2002 yılında bu ülkenin Sosyal Güvenlik Kurumunun tüm emeklilerine 16 milyar 700 milyon lira ödediğini belirten Müezzinoğlu, "Bu yıl promosyon olarak şu 3 ayda 4,5 milyar lira verdik. Emeklimize maaş olarak 197 milyar lira 2016'da ödediğimiz para. Emeklimizin neden AK Parti'nin yanında olduğunu esasında fitne üretenler, dedikodu üretenler, iftira atanlar icraatlara bir baksalar neden olduğunu çözecekler. Ama ne hikmetse bir türlü o icraatlara bakma cesaretini gösteremiyorlar. O icraatlara baktığın zaman iddialı olabilmen için ondan daha iyisini yapabilme iraden olması lazım." diye konuştu.

Milletin hak ve hukukunu merkeze alan, milletin yarınını bugünden daha iyi yapma derdiyle siyaset yapan bir anlayışın mensupları olduklarını dile getiren Müezzinoğlu, gelinen noktada "İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

- "Milli iradeye tuzak kuranlar kaybedecek"

Bu ülkede bundan sonra milletin dediğinin olacağını, milli iradeye tuzak kuranların kaybedeceğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"İkide bir milletin ümüğünü sıkarak sefa sürenler bedel ödeyecek, sefayı millet sürecek. Artık partilerin hükümeti değil, milletin, milli iradenin hükümeti, bu milletin büyük çoğunluğunun yüzde 50'den fazlasının iradesinin oraya yansıdığı bir milli duruşun hükümeti kurulacak. Ve yüzde 50'nin üzerindeki bir irade 'Ey cumhurun başkanı buyur artık hükümeti kur. İcraatlarını yap. Bize taahhütlerini yerine getir. Taahhütlerini yerine getiriyorsan tekrar karşıma gel.' Hayırcıların büyük korkusu artık ipin ucunun milletin eline geçiyor olmasıdır. Milletten korkuyorlar, milli iradenin gücünden korkuyorlar."

16 Nisan akşamı stabilize yollarda giden bir demokrasi değil, aynen otobanda giden, yetkiyi almış, iradeyi almış milli iradenin gücüyle hızla bu ülkeyi muasır medeniyet seviyelerinin üzerine götürecek bir milli iradenin güçlü sisteminin olacağına işaret eden Mehmet Müezzinoğlu, "Bu güçlü sistemin üzerinde de bu millet kimi layık görüyorsa onun olduğu bir yapı." dedi.

2016'da istihdamdaki daralma, üretimdeki daralma ve işsizlik oranlarında artış yaşandığını anlatan Müezzinoğlu, 2017'nin başında çalışma hayatında milli seferberlik başlattıklarını vurguladı.

"Bizim kredi notlarımızla oynayanlar, bizi güvenilir ülke listelerinden çıkarmaya çalışanlar esasında ekonomimizden korkuyorlar." diyen Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ekonomik büyümemizden korkuyorlar. Milletçe potansiyelimizden, genç nüfusumuzdan korkuyorlar. Geride bıraktığımız 14 yıllık başarılı büyümemizden korkuyorlar. Ve onun için tuzaklar kuruyorlar. 3. havaalanını düşünün, 3. boğaz köprüsünü düşünün, Marmaray'ı düşünün, Avrasya'yı düşünün, Osman Gazi'yi düşünün, otobanları düşünün, tünelleri düşünün, şehir hastanelerini düşünün. Yalnız bunlardan bir iki tanesini alın. Son 10 yılda Almanya'nın bu çapta büyük projesi var mı diye bir bakın. İngiltere'nin, Hollanda'nın bu çapta büyük projeleri var mı diye bir bakın. İstihdamda da dedik ey girişimciler bir adım daha cesur olun bir adım daha özgüvenli olun."

Çalışma hayatında başlatılan istihdamda seferberlik projesi kapsamında Gaziantep'te 10 bin 57 kişinin istihdam edildiğini dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Teşekkür ediyorum. Gaziantep'i gönülden tebrik ediyorum. İlk ondaki yeri 9. sırada. Ama ilk 5'e niye girmesin. İlk 5'te olması beni mutlu edecektir." diye konuştu.

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı da Gaziantep İl Müdürlüğü binasının 22 milyon liraya mal olduğunu kaydetti.

Vali Ali Yerlikaya da bir selamlama konuşması yaptı, istihdamda yakalanan rakamları aktardı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :