Gaziantep, ihracat artışını sürdürüyor

Gaziantep, ihracat artışını sürdürüyor

Gaziantep'ten ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6'lık artışla 569 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'ten ekim ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,6'lık artışla 569 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, ihracat rakamlarını değerlendirdiği açıklamasında, kentin ekim ayında en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasındaki yerini koruduğunu belirtti. 

Geçen ay yüzde 6,6'lık artışla 569 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldığına işaret eden Konukoğlu, "Bu yıl ocak-ekim dönemi dikkate alındığında da Gaziantep ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 artarak 5 milyar 419 milyon 891 bin dolara ulaştı. 2013 yılı ocak-ekim döneminde ise Gaziantep'ten 5 milyar 277 milyon 529 bin dolarlık ihracat yapılmıştı" ifadelerini kullandı. 

Konukoğlu, küresel ekonomideki zayıf talebe ve Ortadoğu'da yaşanan sorunlardan olumsuz etkilenmelerine rağmen ihracat rakamlarını artırmayı sürdürdüklerinin altını çizerek, olumsuz gelişmelerin sona ermesiyle bölge pazarının eski canlılığına kavuşacağını kaydetti.

Gaziantep'te yeni firmaları ihracata yönlendirmeye, mevcut firmaların yeni pazarlara girerek ihracat hacimlerini yükseltmeleri için destek olmaya çalıştıklarına dikkati çeken Konukoğlu, şöyle dedi:

"Ülkemizin sürdürülebilir bir büyüme sağlayabilmesi için en önemli kaynaklardan birisi ihracattır. Bu konuda Gaziantep olarak üstümüze düşen her şeyi yapmaktayız. Her zaman Türkiye ekonomisinin iki katı büyüyoruz. Amacımız daha fazla çalışarak ve daha fazla üretip ihracat yaparak 2023 hedeflerini yakalamak. Kendini sürekli yenileyen ve ülkenin önüne yeni ufuklar koyan Gaziantepli iş adamları, ihracat çıtasını çok daha yukarılara taşıyacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı