Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin Çin'de

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin Çin'de

Şahin, Asya Belediye Başkanları Forumu 4. Genel Kurul Toplantısı'nda konuştu- "Suriyeli kardeşlerimize kapımızı açtık, şehrimizde ensar-muhacir ilişkisi yaşanıyor"

HAYKOU (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Çin'de yapılan Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) 4. Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, "Suriyeli kardeşlerimize kapımızı açtık, şehrimizde ensar-muhacir ilişkisi yaşanıyor" dedi.

Ülkenin güneyindeki ada eyaleti Haynan'ın Haykou kentinde düzenlenen toplantıda konuşan Şahin, Gaziantep'in tarih boyunca çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığının altını çizdi. Şahin, yenilenen dünyada da bu durumu korumaya devam ettirmek istediklerini ifade etti.

 Şahin, yılda 6 milyar dolar ithalat ve 6 milyar dolar ihracat yapan bir şehir olduklarını söyleyerek, "Her geçen gün bilgi ve teknoloji çağının gerektirdiği ölçüde güçleniyoruz" diye konuştu.

Gaziantep'in ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda büyük mesafe kaydettiğine dikkati çeken Şahin, yenilenebilir ve yeşil enerjiyi daha çevreci bir kent için aktif kullanmak adına yeni düzenlemeleri hızla hayata geçirdiklerine işaret etti.

Şahin, Türkiye'nin 100. kuruluş yıl dönümünde dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefi olduğunu hatırlatarak, "Türkiye dünyadan hızlı büyüyor. Gaziantep de Türkiye'den hızlı büyüyor" ifadesini kullandı.

"Şehrimizde ensar-muhacir ilişkisi yaşanıyor" diye konuşan Şahin, savaştan kaçarak yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilere kapılarını açtıklarını belirtti.

Şahin, ayrıca forum üyesi belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcilerine Gaziantep'te Suriyeli mültecilere sağlanan gıda, eğitim ve barınma olanaklarına ilişkin kısa bir sunum yaptı.

Fatma Şahin, toplantı arasında Tahran Belediye Başkanı ve AMF'nin kurucusu Muhammed Bagher Ghalibaf ile görüştü.

- Asya belediyeleri ve yerel yönetimler -

Asya kentleri arasındaki diyalog ve işbirliğini artırma amaçlı kurulan AMF'nin ilk genel kurul toplantısı 2008'de İran'ın başkenti Tahran'da yapılmıştı. İkinci ev sahipliğini İstanbul'un yaptığı toplantıların dönem başkanlığını bu yıl Çin'in gelişen güney kentlerinden Haykou, Tayland'ın başkenti Bangkok'tan devraldı.

 "Yenilikçi Ekonomiler: Asya Kentleri ve Yerel Yönetimlerinin Rolü" ana temalı foruma Fatma Şahin'in yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve çok sayıda kentin yerel yönetimlerinden temsilciler katıldı.

Haykou kentinde Asya Belediye Başkanları Forumu'nun ardından yarın da başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı "Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı"nın dünya konseyi toplantıları yapılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :