Gazi Üniversitesinin 8 yabancı dil öğretim programına uluslararası akreditasyon

Gazi Üniversitesinin 8 yabancı dil öğretim programına uluslararası akreditasyon

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yürütülen yabancı dil öğretim programları, uluslararası akreditasyon belgesi alarak dünya çapında tanınırlık kazandı - Üniversite, Türkiye'de Arapça yabancı dil öğretimini uluslararası çapta akredite edebile

ANKARA (AA) - SELMA KASAP - Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunda yürütülen 8 yabancı dil öğretim programı, uluslararası akreditasyon belgesi aldı.

Gazi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Abdulvahit Çakır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yabancı dil öğretiminde 2 sene önce başlattıkları yenilik sürecini hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.

Bu kapsamda, İngilizce derslerini Türkçe öğretim yapılan programlar için fakültelerde 60 saatten 480 saate, meslek yüksekokullarında ise 60 saatten 240 saate çıkardıklarını ifade eden Çakır, yenilenen ders içerikleri ve teknolojinin de desteğiyle yabancı dil derslerinin öğrencilere beceri temelli öğrenme imkanı sunduğunu anlattı.

Üniversitenin bu değişim sürecinde teknolojiyi yabancı dil öğretimine en iyi entegre eden kurumlar arasında yer alarak 2019'da ödüle layık görüldüğünü bildiren Çakır, şöyle konuştu:

"Bu değişim süreci ile Gazi Üniversitesi, bir hamle daha yaparak Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde yürütülen 8 farklı yabancı dil programını uluslararası boyutta akredite ederek dünya çapında tanınır kıldı. Yüksekokul bünyesinde yürütülen ve upper-intermediate seviyesinde akademik yabancı dil eğitimi verilen İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça hazırlık programları, uluslararası boyutta akredite edilerek Pearson Assured sertifikası almaya hak kazandı. Hazırlık programlarının yanı sıra, fakültelerde ve meslek yüksekokullarında verilen yabancı dil eğitimleri de içeriklerinde yer alan mesleki yabancı dil bileşeni ile pre-intermadiate ve intermadiate seviyelerinde akredite edildi. Gerçekleştirilen bu akreditasyonlarla Gazi Üniversitesi yabancı dil eğitimlerini ülkemizde uluslararası boyutta en geniş kapsam ve çeşitlilikle akredite eden üniversite oldu."

- Arapça'da akredite ilk ve tek üniversite

Gazi Üniversitesinin Türkiye'de Arapça yabancı dil öğretimini uluslararası çapta akredite edebilen ilk ve tek üniversite olma başarısını gösterdiğini belirten Çakır, akreditasyon sertifikasının, Pearson Türkiye Satış Müdürü Harun Harput tarafından Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan'a takdim edildiğini duyurdu. Çakır, Uslan'ın yabancı dil eğitimine verdiği maddi manevi destekle bu süreci kısa bir sürede tamamladıklarını söyledi.

Uluslararası akreditasyon sürecinin, yabancı dil programlarının kalitesinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağına işaret eden Çakır, "Böylece Gazi Üniversitesi öğrencilerinin aldıkları yabancı dil eğitimleri, uluslararası boyutta tanınır kılındı." dedi.

Gazi Üniversitesinin akreditasyon çalışmalarının yüksekokul bünyesinde yer alan tüm yabancı dilleri kapsamasının üniversitenin kültüründe yer alan yabancı dile verilen önemin bir göstergesi olduğunu ifade eden Çakır, "Ülkemizin küresel boyutta üstlendiği misyon göz önüne alındığında üniversitemizin sunduğu Arapça dahil yabancı dil öğretiminin uluslararası akreditasyonunun önemi daha iyi anlaşılacaktır." bilgisini verdi.

Yüksekokul Müdür Yardımcısı ve Akreditasyon Komisyonu Başkanı Mustafa Akın Güngör de Gazi Üniversitesi öğrencilerinin mezuniyet sonrası iş hayatına atılırken ve akademik kariyerlerini planlarlarken yabancı dil yeterliklerini belgelendirme ihtiyacı duyduklarına işaret. etti. Güngör, bu ihtiyacı karşılamanın yolunun sundukları yabancı dil eğitimlerinin kalitesini uluslararası boyutta tanınır kılmak olduğunu kaydetti.

Güngör, akredite olan program ve derslerden başarılı olan öğrencilerin almaya hak kazanacakları sertifika ile gördükleri yabancı dil eğitimini dünya çapında kabul edilir kılacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı