Gazi Temiz kariyerindeki 8. şampiyonluğu kazandı

Gazi Temiz kariyerindeki 8. şampiyonluğu kazandı

- Ampute Futbol Süper Ligi'ni bu sezon şampiyon tamamlayan Osmanlı Engelliler Futbol Kulübü'nün teknik direktörü gazi İsmail Temiz, kariyerinde 8. kez mutlu sona ulaştı- Teknik direktör Temiz:"Hedefimiz, hem Avrupa'da hem de Türkiye'de Osmanlıspor'un şamp


ANKARA (AA) - ÖMER HAKAN KİBAR - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun Ampute Futbol Süper Ligi'nde 2016-2017 sezonunu şampiyon tamamlayan Osmanlı Engelliler Futbol Kulübü'nün teknik direktörü İsmail Temiz, Türkiye'den sonra Avrupa'da başarıyı yakalamak için çalışacaklarını söyledi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde 2002 yılında katıldığı operasyonda mayına basması nedeniyle sol bacağını diz altından kaybeden gazi İsmail Temiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kariyerinde 8, Osmanlı Engelliler ile 2. kez üst üste şampiyonluk yaşadığını anlattı.

Temiz, "Hedefimiz, hem Avrupa'da hem de Türkiye'de Osmanlıspor'un şampiyonluğu. Davet gelirse Şampiyonlar Ligi'ne katılacağız ve başarılı olacağız." dedi.

Ampute futbolun Türkiye'ye kendileriyle birlikte gelmesinin şans olduğunu vurgulayan Temiz, "Biz ampute futbolla büyüdük. Ampute futbol bizim elimizde büyüdü. Hem mektepli hem de alaylıyız. Futbolcu sahadan nasıl gelir, düşünceleri ne olur, nasıl çalışılmalı, onu biliyoruz. Ancak hala çok şey bilmiyoruz, öğreniyoruz. Öğrenmeye de çok açık bir insanım. Öğrendikçe de daha iyisini yapmaya çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Kariyerindeki 8 şampiyonluk nedeniyle isminin şampiyonluklarla anıldığını hatırlatan Temiz, şöyle konuştu:

"Bir işi ya doğru düzgün yaparım ya da yapmam. Yapabiliyorsam en iyisini yaparım. En iyi şartlarda, en iyisi nasılsa onu yapmaya çalışırım. İkinci husus, şartlar kötüyse, yine o şartlar içinde en iyisini yapmaya çalışmak. Ondan dolayı da başarı zaten geliyor."


- "81 ilde, 81 ampute futbol takımı"


Osmanlı Engelliler Teknik Direktörü Temiz, Türkiye'nin nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu belirterek, "Bir spor kulübü ne kadar fazla insana spor yaptırıyorsa en büyük başarısı odur." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki bütün engellilere ulaşmaları gerektiğini vurgulayan Temiz, görüşlerini şöyle dile getirdi:

"8,5 milyon engelliye ulaşarak, en azından bunları sosyal hayata kazandırmak adına spor yaptırmak istiyoruz. İnşallah başarılı oluruz. Bir spor kulübü ne kadar fazla insana spor yaptırıyorsa en büyük başarısı odur. Bu kadar engelliye ulaşarak, bunların içinden elit sporcuları çıkarırsak zaten arkasından başarı gelecektir. Benim en büyük hayalim 81 ilde, 81 ampute futbol takımı. İlerleyen zamanlarda bana böyle bir yetki ve görev düşerse, bu hayalimi gerçekleştirmek için bundan sonra kalan hayatımda bu ideal uğruna çalışacağım. İnşallah bu anlamda başarılı olacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :