Gazi Gündüzalp, Mezarı Başında Anıldı

Gazi Gündüzalp, Mezarı Başında Anıldı

Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin Dedesi, Ertuğrul Gazi'nin babası Gazi Gündüzalp, Hırketepe köyünde bulunan mezarı başında anıldı

ANKARA  (AA)- Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin Dedesi, Ertuğrul Gazi'nin babası Gazi Gündüzalp, mezarı başında anıldı.

Beypazarı ilçesi Hırkatepe köyünde gerçekleştirilen 'hacet bayramı''nda, sabah Gazi Gündüzalp’in türbesi önünde kesilen kurbanlar öğle yemeğine yetiştirilerek, okutulan mevlidi şerifin ardından halka ikram edildi.

Hacet Bayramı ve Gazi Gündüzalp’i anma programını her yıl gerçekleştirdiklerini ifade eden muhtar Recep Özkan, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu, Osman Gazi'nin dedesi, Ertuğrul Gazi'nin babası olarak bilinen Gazi Gündüzalp'i her yıl Mayıs ve Haziran aylarında mevlidi şerif okutarak, yad ettiklerini söyledi.

Muhtar Özkan, ''Hacet Bayramı aynı zamanda aynı zamanda hasat mevsimine erişme zamanı, Allah'a verdiği hasat için şükretmek, hayırlısı ile hasat yapmak, gelecek yılların daha bereketli olmasını dilemek ve yağmurların az olduğu yıllarda Allah'tan yağmur dilemek. Bu amaçla yağmur duası yaparız. Köy meydanında şükür kurbanları kesilir, pirinç veya bulgur pilavları pişirilir. Mevlit'i Şerif okunur, dualar edilir. Yağmur duası yapılır, özellikle günahsız ve masum sayılan çocuklar yağmur duasına katılır. Kırda hep birlikte öğle namazı kılındıktan sonra, konuklarla birlikte pilavlar yenilir. Yemek duası yapıldıktan sonra da herkes birbirine, sağlık ve esenlik dileyerek evine ve işine dağılır'' ifadesini kullandı.

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı