Gazi Bahrican'ın hayalini ay-yıldızlı forma süslüyor

Gazi Bahrican'ın hayalini ay-yıldızlı forma süslüyor

- 15 Temmuz darbe girişiminin en genç gazilerinden olan Giresunspor'un altyapı oyuncusu Bahrican Kılıç'ın hayali, A Milli Futbol Takımı forması giymek- Giresunspor'un 17 yaş altı takımı kadrosunda yer alan oyuncu, "üç büyükler"den birinde oynamak ve ardın


GİRESUN (AA) - ATAKAN ÇITLAK - 15 Temmuz darbe girişiminin en genç gazilerinden olan Giresunspor'un altyapı oyuncusu Bahrican Kılıç'ın hayalini A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek süslüyor.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan 16 yaşındaki Bahrican Kılıç, futbol yaşantısını TFF 1. Lig ekiplerinden Giresunspor'un altyapısında sürdürüyor. Giresunspor'un 17 yaş altı takımı kadrosunda yer alan oyuncu, "üç büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'dan birinde oynamak ve ardından da A Milli Futbol Takımı formasını giyme hayaliyle sıkı çalışıyor.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde darbeci askerlere müdahale ettikleri sırada girdiği bir tankın içerisinde göğsünden yaralandığını söyledi.

Payrazköy'de bir halı sahada futbol oynadıkları sırada darbe girişimini öğrendiğini ve çevredekilerle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde doğru yola çıktığını vurgulayan Kılıç, "Köprüye vardığımızda tankları ve askerleri gördük. İnsanların üzerine ateşler açıldı. Yanımda vurulanlar oldu. Tankların üzerine çıkan ağabeylerimiz vardı. Ben de bir tankın üzerine çıktım ve içerisindeki askerleri gördüm. O anki psikolojiyle girdiğim tankın içerisinde sol göğsümden yaralandım." dedi.

Yaralı olarak çevrede bulunan bir karakola sığındığını aktaran Kılıç, ilk müdahalenin burada polislerce yapıldığını, daha sonra hastanede gerekli tedavisinin gerçekleştirildiğini kaydetti.


- "Korkunç bir geceydi"


Hiç düşünmeden darbecilere karşı durma adına Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gittiğini ve en ön saflarda yer aldığını aktaran Bahrican Kılıç, şöyle konuştu:

"Darbe girişiminin üzerinden aylar geçti ancak hala o geceyi unutamıyorum. Hiç düşünmeden milli duygularla oraya gittim. Tankın içerisine girdim ve askerlere müdahale ettim. En genç gazilerden olmak gurur verici. O geceyi unutamıyorum. Benim için unutulmaz ve bir o kadar da gurur verici bir geceydi."


- Hayali, A Milli Futbol Takımı formasını giymek


Bahrican Kılıç, İstanbul'da amatör kulüplerde futbol oynadığını, birkaç ay önce Giresun'a gelerek yeşil- beyazlı kulübün altyapı takımı kadrosuna dahil olduğunu söyledi.

Giresunspor'un 17 yaş altı takımı kadrosunda yer aldığını ve hayalini, iyi bir futbolcu olarak A Milli Takım formasını giymenin süslediğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"6-7 yıldır amatör olarak İstanbul'da futbol oynadım. Birkaç ay önce Giresunspor'a gelmek nasip oldu. Şu anda 17 yaş altı takımı kadrosunda yer alıyorum. Burasının kariyerim açısından önemli bir basamak olduğuna inanıyorum. Çok çalışıyorum. Hayallerim ve hedeflerim var. En büyük hayalim de iyi bir futbolcu olmak ve A Milli Futbol Takımı'nda oynamak. Ben bu vatan için gazi oldum. Bu gurur verici. Benim için A Milli Futbol Takımı'nın formasını giymek ayrı bir gurur olacak. Ülkemin elde edeceği başarılara katkıda bulunmak istiyorum."


- "Gelecek vadeden bir isim"


Giresunspor Kulübü Başkanı Mustafa Bozbağ ise Bahrican Kılıç'ın gelecek vadeden bir oyuncu olduğunu ve bu nedenle kendisini değerlendirmek amacıyla kulübe kazandırdıklarını bildirdi.

Bozbağ, Bahrican'ın genç yaşına rağmen gazilik unvanı elde ettiğini kaydederek, "Kendisi 15 Temmuz darbe girişimi gazisi. Futbol oynadığını öğrendik. Gelecek vadeden bir isim. Kendisine sahip çıkmak ve şans tanımak için Bahrican'ı Giresunspor'a kazandırdık. Şu anda 17 yaş altı takımımız kadrosunda yer alıyor. Biz ondan umutluyuz. Umarım başarılı olur" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :