Gazeteci-yazar Adem Özköse: Avukatlarım yerel mahkemenin kararına itiraz edecek

Gazeteci-yazar Adem Özköse: Avukatlarım yerel mahkemenin kararına itiraz edecek

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a "hakaret"ten ceza alan gazeteci-yazar Adem Özköse, "Avukatlarım yerel mahkemenin kararına itiraz edecek. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür." dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 6-7 Ekim olayları sırasında sosyal paylaşım sitesi üzerinden sarf ettiği sözler üzerine ceza alan gazeteci-yazar Adem Özköse, avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Özköse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2014 yılında Demirtaş'ın, 6-7 Eylül Ayn el Arap (Kobani) olaylarında insanları sokağa çağırdığını ifade etti.

Söz konusu çağrı üzerine çıkan olaylarda 40 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan Özköse, şunları aktardı:

"Ben de bu nedenle iddianamede belirtildiği gibi Twitter hesabımdan 'Devlet, 32 vatandaşımızın katili Selahattin Demirtaş isimli provokatöre mutlaka hesap sormalıdır.' şeklinde tweet attım. Bu tweeti 6-7 Eylül olayları nedeniyle yazdım.

Bu paylaşımın ardından Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Kurban eti dağıtımı yapan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesinde payı olan birisine sıfatını söylediğim için asla pişman değilim."

Avukatlarının yerel mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirten Özköse, "Eğer itirazdan yine ceza çıkarsa bu kararı verecek olanların toplumun vicdanında mahkum edileceğini düşünüyorum. İnşallah bu bariz hatadan bir an önce dönülür" ifadelerini kullandı.

İki ay 15 gün hapis cezası

Gazeteci-yazar Adem Özköse'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sarf ettiği sözler üzerine "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret suçu"ndan Ankara 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Mahkeme, Özköse'yi "hakaret" suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Cezayı 2 ay 15 güne indiren mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Özköse, 5 yıl içinde benzer bir suç işlemezse verilen bu hüküm ortadan kaldırılacak.