Gazeteci Temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Gazeteci Temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

212 sayılı yasanın uygulanmaya başlandığı gün olan 10 Ocak tarihi, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor.

Bu gün dolayısıyla Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar ve Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Gazetecileri kutlayarak, sektördeki sorunları dile getirdiler

kolayli-4.-kuvvet-basin-desteklenmeli.jpg

KOLAYLI; 4'ÜNCÜ KUVVET BASIN DESTEKLENMELİ 

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kolaylı açıklamasında, basının, demokrasilerin gelişiminde ve toplumların ilerlemesinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, yasama, yürütme ve yargının yanında 4. kuvvet olan basının, geleceğin güçlü Türkiye’si için mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini kaydetti. Kolaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Dayanışma günü olarak kutladığımız ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı’ nedeniyle, çözüm bekleyen sorunlarımızı kamuoyuyla bir kez daha paylaşmak istiyorum. Ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi sorunumuz, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile çözümlenmeli ve alınan kararlar ivedilikle uygulamaya konulmalıdır. Özellikle çalışma koşulları mutlaka iyileştirilmelidir. Hep tekrarladığımız gibi 10 Ocak’lar ve 24 Temmuz’lar bizim için bayram günü değil, dayanışma günleridir. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Basın Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”

222222222222.jpg

ADEM ALEMDAR, ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

GAZETECİLİK, FEDAKARLIK İSTEYEN ŞARTLARI AĞIR MESLEKTİR

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, gazeteciliğin fedakarlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, mesleğin şartlarının ağır, ancak önemli bir meslek olduğunu vurguladı

İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Adem Alemdar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Alemdar, mesajında, gazetecilerin toplumu bilgilendirme ve aydınlatma gibi önemli bir görevi büyük fedakarlıklar içerisinde yerine getirmeye çalıştığını belirtti. Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmek amacıyla hazırlanan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girmesiyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün kutlandığını anımsatan Alemdar, şunları kaydetti: "Gazetecilik fedakarlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslektir. Kamuoyunu her zaman doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşlarımız, içinde bulunduğu şartların tüm ağırlığına rağmen görevlerini büyük özveriyle yerine getirmektedir. Bu vesile ile mesleğimize gönül vermiş ve gece gündüz demeden toplumu bilgilendirme görevini yürüten tüm gazeteci meslektaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlarım."

5545.jpg

4. GÜÇ, HER GEÇEN GÜN GÜÇ KAYBEDİYOR

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Konya Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Özdemir, basının, demokrasilerin gelişiminde ve toplumların ilerlemesinde büyük önem taşıdığına dikkat çekerken, yasama, yürütme ve yargının yanında 4. kuvvet olan basının, geleceğin güçlü Türkiye’si için mutlaka desteklenmesi ve sektörde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi gerektiğini kaydetti.