Gazeteci Tarakçı'nın silahla yaralanması

Gazeteci Tarakçı'nın silahla yaralanması

Gazeteci Tarakçı'nın trafikte tartıştığı kişi tarafından silahla vurulmasına meslek örgütleri tepki gösterdi- İYGAD:- "Bu saldırı tüm medya dünyasına yapılan alçakça saldırılardan sadece biridir"- YBBD Genel Başkanı Nezir Karayün:- "Saldırının, zor şartla

İSTANBUL (AA) - Gazeteci Ali Tarakçı'ya yapılan silahlı saldırı, İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) ile Yerel Basın Birliği Derneği (YBBD) tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalarla kınandı.

İYGAD'dan yapılan açıklamada, kurumun da eski başkanlarından olan gazeteci Ali Tarakçı'ya trafikte yapılan silahlı saldırının kınandığı belirtildi.

Açıklamada, 20 Kasım sabahı çocuklarını okula götüren Tarakçı'nın önce arabasına arkadan çarpan 2 şüphelinin daha sonra silahlı saldırıyı gerçekleştirdikleri hatırlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

"Bu saldırı tüm medya dünyasına yapılan alçakça saldırılardan sadece biridir. Ali Tarakçı, hazırladığı gazetesi ve köşe yazıları ile son yıllarda tüm Türkiye'nin takip ettiği haberlere ve yazılara imza atmaktadır. İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği olarak bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

YBBD'den yapılan yazılı açıklamada da 20 Kasım sabahı 2 şüpheli tarafından silahlı saldırıya uğrayan Tarakçı'nın saldırıdan sonra hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen YBBD Genel Başkanı Nezir Karayün, uzun yıllardır İstanbul'da yerel gazetecilik yapan Tarakçı'ya yapılan menfur saldırıyı kınadığını ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Saldırının zor şartlar altında gazetecilik yapan tüm yerel basına yapıldığını düşünüyor, hain saldırıyı yapan kişi ya da kişileri şiddetle kınıyoruz. Silahlı saldırıda bulunan kişi veya kişilerin güvenlik güçleri tarafından ivedi bir şekilde bulunarak cezalandırılmasını temenni ediyor, gazeteci meslektaşımız Ali Tarakçı'ya ve Gazetem İstanbul ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Allah'tan acil şifalar diliyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :