Gazeteci Nail Güreli, son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Nail Güreli, son yolculuğuna uğurlandı

Güreli için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katıldı

İSTANBUL (AA) - Gazeteci Nail Güreli, son yolculuğuna uğurlandı.

Güreli için Levent'teki Afet Yolal Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, iş adamı Aydın Doğan, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

Burada taziyeleri kabul eden Gür Güreli, babasının sadece gazetecilik yaptığını belirterek, "Acı bir kayıp. Bütün gücünü kaleminden alıyordu. Hiçbir çıkar ilişkisinin içinde veya peşinde değildi. Çok da iyi bir babaydı. Evde de çok demokrattı." diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto ise Güreli'nin yakın çalışma arkadaşı olduğunu dile getirerek, "Bu mesleğe çok emek verdi. Küçükle küçük büyükle büyük olurdu. O da yaşına başına aldırmadan sürekli yeni şeyler öğrendi." dedi.

Beşiktaş Belediyesi zabıta ekipleri, Güreli'nin Türk bayrağına sarılı tabutu başında saygı nöbeti tuttu.

Güreli'nin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.


- Nail Güreli

Gazeteci ve yazar Nail Güreli, 1932'de İstanbul'da doğdu. Gazeteciliğe, 1952'de Hizmet gazetesinde muhabir olarak başladı. Son Posta, Son Telgraf, Tan, Akşam, Vatan, İkdam, Hürriyet Haber Ajansı, Hürriyet, Güneş ve Milliyet gazetelerinde çalışan Güreli, Günlük Evrensel gazetesinde yazıyordu.1959'da yılın gazetecisi seçilen Güreli, TGC'nin çeşitli kademelerinde çalıştı ve 18 Mart 1994'ten 3 Nisan 2001'e kadar başkanlığını yaptı. Mine Güreli ile evli ve bir çocuk babası olan Güreli, Basın Şeref Kartı sahibiydi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :