Gazeteci Kaptan'ın ilk kitabı tanıtıldı

Gazeteci Kaptan'ın ilk kitabı tanıtıldı

Elli yıldır çeşitli basın kuruluşlarında görev yaptıktan sonra geçen yıl emekli olan Gazeteci Faik Kaptan'ın "Atatürk Havalimanı'nda 40 Yıl" isimli kitabının tanıtım toplantısı TAV Hotel'de düzenlendi- TAV Grubu Üst Yöneticisi Şener: -"Atatürk Havalimanı

İSTANBUL (AA) - TAV Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Sani Şener, Atatürk Havalimanı'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde bir tarih yazdığını belirterek, "Hepimiz buradaydık. Basındaki arkadaşlar, emniyet görevlileri, bütün havayolu şirketi çalışanları, yer hizmetleri çalışanlarıyla demokrasi için hep birlikte direndik." dedi.

Elli yıldır çeşitli basın kuruluşlarında görev yaptıktan sonra geçen yıl emekli olan Gazeteci Faik Kaptan'ın "Atatürk Havalimanı'nda 40 Yıl" isimli kitabının tanıtım toplantısı TAV Hotel'de yapıldı.

Toplantıya Şener'in yanı sıra Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün ile bazı davetliler katıldı.

Sani Şener, burada yaptığı konuşmada, Atatürk Havalimanı'nın yakında kapatılacağını ve tüm faaliyetlerin üçüncü havalimanına geçeceğini belirtti.

Atatürk Havalimanı'nın her dönem tarih yazdığını anlatan Şener, şöyle devam etti:

"Atatürk Havalimanı 15 Temmuz'da bir tarih yazdı. Hepimiz buradaydık. Basındaki arkadaşlar, emniyet görevlileri, bütün havayolu şirketi çalışanları, yer hizmetleri çalışanlarıyla demokrasi için hep birlikte direndik. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Havameydanlarına gidin' deyince, Atatürk Havalimanı, Türkiye'nin en büyüğü olarak, herkesin toplandığı bir yer oldu. Demokrasiyi savunan bir yer oldu. Öncesinde ise çok acı bir olay yaşadık. 45 kişiyi kaybettik. 11'i bizim çalışanımızdı. Tabii bütün bunlar anılarda kaldı. Acı ve tatlı günlerimiz oldu ama ben basındaki arkadaşlarımıza bu vesile ile teşekkür ediyorum. Hepsi her zaman bizi destekleyici, yapıcı haberler yaptılar. Havalimanının her köşesinden haberleri oldu. Bunu en güzel şekilde paylaştılar. Türkiye'de havacılığın kalkınmasına basındaki arkadaşların da çok büyük katkısı oldu."

Şener, TAV olarak dünyada 18 havalimanını işlettiklerini, servis şirketleriyle beraber 78 havalimanında var olduklarını kaydetti. Bu havalimanlarının her köşesinde TAV'ın ayak izinin olduğunu dile getiren Şener, "Atatürk Havalimanı'nın yeri bizde her zaman ayrı olacak. Faik Kaptan'ın da kitabında gerçekten çok güzel anılar var. Gerçekten çok güzel şeyler hatırlatmış. Güzel bir anı olacaktır. Türk havacılık tarihinin başucu kitabı olabilir." ifadelerini kullandı.

- "Havacılığa gönül vermiş adına bu kitap büyük bir hizmet."

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal ise Atatürk Havalimanı'nda 37 yıl önce hava trafik kontrolörü olarak görev yaptığı sırada Kaptan ile tanıştıklarını, beraber nöbet tuttuklarını söyledi.

Birdal, Kaptan'ın havalimanı muhabiri olarak yaşadıklarını kağıda dökmesinin çok önemli olduğunun altını çizerek, "Ben kendisine Türk sivil havacılığına yaptığı katkı nedeniyle teşekkür ediyorum. Atatürk Havalimanı basın mensuplarının gerçekten bizim gönlümüzde çok güzide bir yeri var. Onların objektif değerlendirmeleri, devletin yanında, ülkemizin yanında, milletin yanında pozitif değerlendirmeleri çok büyük katkı sağlamıştır." diye konuştu.

- "Tecrübelerimi gelecek nesillere aktarmak için kitap yazdım"

Gazeteci Kaptan da 50 yıla dayanan meslek hayatında edindiği tecrübeleri gelecek kuşaklara aktarmak için kitap yazdığını söyledi.

İçinde 85 hikaye bulunan kitapta birçok unutulmaz anıya yer verdiğini kaydeden Kaptan, "Bu kitabı yazmam için beni teşvik eden, hatta zorlayan TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı sevgili Sani Şener’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bir gün dış hatlar gidiş katında bir işten dönerken yolda Sani Bey ile karşılaşmıştım. Sani Bey, yanıma geldi ve yüzüme bakarak, 'Faik Ağabey, artık yaz' demişti. Ben de kendisine, 'Her gün yazıyorum Sani Bey' cevabını verince bu kez, 'Sen haber yazıyorsun. Onu söylemiyorum, şu kitabı yaz artık. Bu senin gelecek nesillere borcun. Merak etme bu konuda seni desteklerim' demişti. Eksik olmasın, Sani Bey emekli olduktan sonra bu ısrarından vazgeçmedi ve sonunda oldu." diye konuştu.

Türkiye'de havacılığın son yıllarda sürekli geliştiğini anlatan Kaptan, "Gerçekten ülkemizdeki küreselleşen diğer Türk firmaları için yüreklendirici bir örnek olan Atatürk Havalimanı dünya çapında bir başarı öyküsü yazdı. 2000 yılında açıldı ve o günden beri de 'maşallah' diyelim tıkır tıkır çalışıyor. Biz, çok büyük hatanın yaşanmadığı bir sisteme tanık olduk. Buradan Yeni Havalimanı’nda görev yapacak arkadaşlara da başarılar diliyorum. Burada yaşadığımız güzellikleri inşallah orada da yaşarız." dedi.

Toplantı sonunda İstanbul Havalimanları Muhabirleri Derneği (İHMD) Başkanı Celal Uçan, Kaptan'a nazar boncuğu hediye etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :