"Gayrimenkul sektörü dikkatleri yeşil binalara çekiyor"

"Gayrimenkul sektörü dikkatleri yeşil binalara çekiyor"

Milliyetemlak.com Genel Müdürü Seymen:-"Çevre ve ekosistem farkındalığıyla yeniden yorumlanan gayrimenkul sektörü, dikkatleri yeşil binalara çekiyor"

İSTANBUL (AA) - Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen, çevre ve ekosistem farkındalığıyla yeniden yorumlanan gayrimenkul sektörünün dikkatleri yeşil binalara çektiğini bildirdi.

Milliyetemlak.com'dan yapılan açıklamaya göre Seymen, sürdürülebilirlilik ve gayrimenkul sektörü hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Doğal kaynakların hızlı tükenmesiyle birlikte insani faktörlerin çevre ve ekosistem üzerindeki olumsuz etkilerinin uzun vadeli çıkış yolu olarak sürdürülebilir kalkınma kavramını insanlarla tanıştırdığını belirten Seymen, sürdürülebilirliğin hayata giren yeni bir kavram gibi görünse de bir süredir dikkati çeken ve önem verilen başlıklar arasında olduğunu dile getirdi.

Seymen, bugünün dünyasında müşterilere sadece ürün veya hizmetin yeterli olmadığını, bunları sunarken nasıl sunulduğunun ve beraberindeki süreci de anlatmanın aynı derecede önemli ve kritik bir başlık olduğunu kaydetti.

Seymen, iş dünyasında bu yapıyı, sistematik ve dikkati çekici noktaya getirmenin bütünsel bakış açısını vurguladığını, çevre ve ekosistem üzerindeki farkındalığın bireyleri bir adım öne taşıdığını hatırlattı.

Seymen, gayrimenkul sektöründeki öngörülen büyümenin hem global hem de yerel piyasada müşterilerin değişen ve gelişen taleplerini karşılamak için yeni teknolojileri kullanmaya çağırdığına işaret ederek, şu görüşlerini paylaştı:

"Sürdürülebilirlik kapsamında bu teknolojilerin yenilenebilir kaynaklarla kullanılmasını da gündeme getiriyor. Bu da sektörü inovatif bakış açısıyla yeniden yorumlamak demek. Bu görüşle gayrimenkul sektörü pozitif bir gelişim sağlıyor ifadesi doğru olacaktır. İhtiyaçlar ve 2017 dünyasında yeni stratejiler belirleme ihtiyacı, Ar-Ge'nin öneminin altını bir kez daha çiziyor.

Çevre ve ekosistem farkındalığıyla yeniden yorumlanan gayrimenkul sektörü, dikkatleri yeşil binalara çekiyor. Bu duyarlı yapıların kaynakları verimli kullandığını belirtmekte fayda var. Bu binalarda öne çıkan özellikler arasında, yenilenebilir malzeme seçimiyle başlayan süreç, binalarda enerji verimliliği sağlarken yaşam alanlarının kalitesini de artırıyor. Ek olarak akıllı sistemler geliştirilen yeşil binalar, karbon ayak izini azaltıyor ve çevresel tahribatı en aza indirgiyor. Bu çerçevede bahsettiğimiz farkındalık çok değerli ve uzun vadede stratejik açıdan sektöre yeni bir soluk getirecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :