GATA'nın yeni ismi "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" oldu

GATA'nın yeni ismi "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" oldu

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına bağlanmasıyla Ankara'daki GATA'nın adı, "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olarak değiştirildi- Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gülçelik: - "Bu bir devralma ya da kapanma değil, bağlanma işlemidir. Dün saat 17.00 i

ANKARA (AA) - Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına bağlanmasıyla Ankara'daki Gülhane Askeri Tıp Akademisinin (GATA) adı, "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" olarak değiştirildi.

Türkiye genelinde, 26 ildeki askeri 32 hastane ile bir rehabilitasyon ve bakım merkezi başkanlığının Sağlık Bakanlığına bağlanmasının ardından Ankara'daki GATA'nın isminde de değişikliğe gidildi.

Hastane yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Ali Gülçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki GATA'nın artık "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" adıyla hizmet vereceğini bildirdi.

Gülçelik, "Bu bir devralma ya da kapanma değil, bağlanma işlemidir. Dün saat 17.00 itibarıyla Sağlık Bakanlığının gücü ile bu hastanenin gücünü birleştirerek daha iyi ve geniş bir alana hizmet verebilmek anlamında bu işlem gerçekleştirildi." dedi.

Hastanenin bin 200 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Gülçelik, şöyle konuştu:

"Acil de dahil olmak üzere 24 saat her türlü hizmeti, askerlerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza ve bütün halkımıza eşit bir şekilde daha güçlü, daha iyi vermeye başladık. Bu aslında güç birliğidir. Dün akşam saat 17.00'de acil servisimizde hasta kabulüne başladık. Şu an için hiçbir sıkıntı yok, hastalarımızla ilgileniyoruz, askeri personele, tüm halkımıza hastanemizde hizmet verilmektedir."

- "Herkes gelip rahatlıkla muayenesini olabilir"

Gülçelik, hastanenin Sağlık Bakanlığı bünyesindeki diğer devlet hastanelerinden bir farkı olmayacağını vurgulayarak "Herkes gelip rahatlıkla muayenesini olabilir. İşlemlerini yaptırabilir. Biz de Gülhanenin ve Sağlık Bakanlığının gücünü birleştirdiğimiz zaman daha kucaklayıcı bir sağlık hizmeti vermeye başladık. GATA'da çalışan personelimizle mutlu bir kucaklaşma sağlandı. Ekibimiz uyum içinde çalışmaktadır." diye konuştu.

Sağlık Bakanlığına bağlanmasının hemen ardından hastane içerisindeki tabela ve billboardlarda Sağlık Bakanlığı amblemine yer verildi.

Hastanenin sivillere hizmet vermeye başlamasıyla acil servise başvuran sayısında yoğun artış yaşandığı da kaydedildi.

GATA'nın yeni ismi "Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi" oldu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :