"GASMEK 2. Genel Sergisi"

"GASMEK 2. Genel Sergisi"

GASMEK kursiyerlerince yapılan Gaziantep'e özgün dikiş, nakış, ahşap, mozaik, resim, hat ve ebru sanatı gibi eserlerin yer aldığı sergi açıldı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarına (GASMEK) katılanların yaptığı el emeği göz nuru ürünlerden oluşan bin 486 eser, görücüye çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat ve Kültür Merkezinde açılan sergide, göreve başlarken 2 milyon insanın yüreğine dokunmak için yola çıktıklarını söyledi.

Şimdi o görevi yerine getirmek için birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade eden Şahin, "Bizim işimiz sadece yol, kaldırım, asfalt yapmak değil. Gönül yolları üzerinde köprüler kurmalıyız. Hele bu şehirde daha da çok yapmalıyız. Bu kadim şehirde daha çok çalışmaktan ve üretmekten başka çaremiz yok. Ailenin yanında olmayı çok benimsedik. Her alanda fırsat eşitliği yapmayı arzuluyoruz." diye konuştu.

Devletin ve milletin kendine verdiği imkan ve fırsatları iyi kullanıp yeniden vatandaşın imkanına vermek için çalıştıklarını aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Eğer bunu biz yapmazsak yarın bizden bunun sorgusu sorulur. Eğer bir anne, bir kız çocuğu, kendini yetiştirmek istiyorsa ve bunu yapamıyorsa gelip bizim kurslarımızda rahatlıkla yapabilir. Biz bu imkanı veriyoruz. Yeter ki kendine öz güveni olsun. Bugün varız yarın yokuz. Hayat bize fırsatlar üretiyor. Ayağında çorabı olmayan bir inşaat işçisi babanın ODTÜ'de ilk 100'e girmiş ve bizim GASMEK'te kurs almış bir çocuğu varsa bu iş bitmiştir. O kardeşlerimizin sayısını çoğaltmamız lazım. Onun için 9 ilçede şubelerimiz var."

Konuşmaların ardından başarılı kursiyer ve öğrencilere belgeleri verildi.

Kurdele kesilmesinin ardından Başkan Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken ve vatandaşlar, sergiyi gezdi.

25 branşta bin 486 eserin yer aldığı sergi, 6 Ekim'e kadar gezilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :