Garsonluk yaparak 5 dil öğrendi

Garsonluk yaparak 5 dil öğrendi

Edirne’de bir restoranda şef garson olarak çalışan genç, kendi çabasıyla 5 dil öğrenmeyi başardı

EDİRNE (AA) - Edirne’de bir restoranda şef garson olarak çalışan Mehmet Zeki Işık (30) kendi çabasıyla 5 dil öğrenmeyi başardı.

İngilizce, Yunanca, Macarca, Rumence ve Bulgarca’yı iyi bir şekilde konuşan Işık, işletmeye gelen turistlerle kolaylıkla iletişim kurabiliyor. Işık ayrıca restoranın yemek menüsünü de farklı dillerde hazırlıyor.

Işık AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli Üniversitesi Yapı Ressamlığı Öğretmenliği mezunu olduğunu, henüz ataması olmadığı için ağabeyi Cevat Işık’a ait restoranda çalıştığını söyledi. İlk zamanlarda sadece yaz tatillerinde çalıştığını anlatan Işık, mezun olduktan sonra tam zamanlı çalışmaya başladığını ve şef garsonluğa kadar yükseldiğini belirtti.

Öğrendiği 5 yabancı dili de restorana gelen turistlerle konuşarak geliştirdiğini ifade eden Işık şunları kaydetti:

''Gelen her müşteriye adisyonda yani yemek fişinde yazan kelimeleri soruyordum. Daha sonra bunu daha da geliştirdim rehberlere de müşterilere de daha çok kelime sorup, kenara not almaya başladım. Bu kelimeleri yaza yaza eve gittiğimde tekrar ederek öğrendim. Zamanla kelime dağarcığım arttı ve kendimce konuşmaya başladım. Yazarak daha çok akılda kaldığı için kendimi öyle geliştirdiğimi düşünüyorum. Fakat bu diller bana yeterli gelmiyor. Yeni dilleri öğrenmek istiyorum ve bu sayıyı arttıracağım. Buraya gelen her yabancı turistten bir iki kelime öğrenmeye çalışıyorum. Restorandaki menüleri yabancı dilde ben hazırlıyorum. Gelen turist sayısına göre yabancı dilde menüler belirledik ve ben hazırladım. Sadece burası için değil başka iş yerlerinden de istekler geldikçe yardımcı olmaya çalışıyorum.’’

İşyeri sahibi Cevat Işık da kardeşinin 5 dil bilmesinin işletmeye büyük katkı sağladığını belirtti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :