Garo Paylan’ın canısın... HDP'li vekil, Boris'in dedesi Ali Kemal'i öve öve bitiremedi

Garo Paylan’ın canısın... HDP'li vekil, Boris'in dedesi Ali Kemal'i öve öve bitiremedi

İngiltere'nin Türk kökenli yeni Başbakanı Boris Johnson'ın Osmanlı Devleti'ne ihanet eden dedesi Ali Kemal'e HDP'li Garo Paylan sahip çıktı. Paylan birçok Türk tarihçi tarafından "hain" olarak anılan Ali Kemal’e rahmet okudu

İngiltere’nin yeni başbakanı seçilen Boris Johnson, Türkiye'nin de gündemine oturdu.

Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapmış, Milli Mücadele'ye karşı çıkan Ali Kemal'in torunu Stanley Johnson'ın oğlu. Ali Kemal ise dönemin İngiliz hayranı olup Osmanlı Devleti ve Milli Mücadele karşıtlarındandı.

OSMANLI DEVLETİ'NE İHANET EDEN ALİ KEMAL'E RAHMET OKUDU

HDP'nin Ermeni asıllı Milletvekili Garo Paylan da Milli Mücadele karşıtı Osmanlı İçişleri Bakanı Ali Kemal’e sahip çıkan bir paylaşımda bulundu.

HDP Milletvekili Paylan, İngilizlere çalışarak Osmanlı Devleti'nin devrilip rejim değişimesinde etkin rol oynayan hain Ali Kemal’in Milli Mücadele ve istibdat dönemindeki görüşlerinde haklı çıktığını, vicdanlı bir siyasetçi olduğunu belirterek "ruhu şad olsun" dedi.

Garo Paylan Ali Kemal’in Ermeni tehcirine de karşı çıktığını dile getirdi. Paylan'ın bu mesajları pek çok vatandaş tarafından tepkiyle karşılandı.

Etiketler :