Gariel-Drain görüşmesi

Gariel-Drain görüşmesi

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel: “Fransa ve Almanya Avrupa değildir, ancak Almanya ve Fransa olmadan Avrupa’da ilerleme sağlanmayabilir”

BERLİN (AA) – Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Avrupa’da Almanya ve Fransa olmadan ilerleme sağlanamayacağını söyledi.

Gabriel, Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Fransa’da Emmanuel Macron’un seçilmesiyle Avrupa’nın yenilenmesi konusunda tarihi bir fırsat penceresinin açıldığını ifade etti.

Bunun kullanılması gerektiğini vurgulayan Gabriel, ''Fransa ve Almanya Avrupa değildir, ancak Almanya ve Fransa olmadan Avrupa’da ilerleme sağlanmayabilir” değerlendirmesinde bulundu.

İki ülke olarak Afrika’da istikrarı sağlamak ve krizlerin yaşanmaması için önlem alınması konusunda birlikte çalışacaklarını belirten Gabriel, siyasi faaliyetleri yoğun olan Fransa’nın Almanya tarafından destekleneceğini kaydetti.

-Yunanistan’ın borçları

Öte yandan Gabriel bir soru üzerine Yunanistan’ın borçlarının hafifletilmesini isteyerek, “Avro Grubu 2016’da Yunanistan’a bunu vadetmiştir.” dedi.

Gabriel, Yunanistan’ın önemli reformlar gerçekleştirdiğini ifade ederek, Yunanistan’a 2018 için verilen sözün yerine getirilmesi ve siyasi blokaj uygulanmaması gerektiğini kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanı Drian da Fransa’nın koalisyon içinde hem Irak hem de Suriye’de DEAŞ'e karşı mücadeleye devam edeceğini söyledi.

“Fransa için DEAŞ düşmandır. Esed de halkının düşmanıdır” diyen Drian, Suriye’de siyasi çözümün hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Drian, Suriye'de kalıcı siyasi çözümün Birleşmiş Milletler şemsiyesi altında ve Cenevre görüşmeleri çerçevesinde olması gerektiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :