Garanti'ye kadın yöneticiler için 55 milyon dolarlık fon

Garanti'ye kadın yöneticiler için 55 milyon dolarlık fon

Garanti Bankası, kadınların yönettiği işletmeler için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 55 milyon dolarlık fon temin etti

İSTANBUL (AA) - Garanti Bankası, kadınların yönettiği işletmeler için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (EBRD) 55 milyon dolarlık fon sağladı.

Banka açıklamasına göre, Garanti Bankası, Türkiye'de kadın girişimci sayısının artırılması, iş yaşamına kadınların katılımının teşvik edilmesi ve kadın yöneticilerin işletme faaliyetleri esnasında ortaya çıkacak finansal ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, EBRD'den 55 milyon dolar tutarında fon sağladı.

EBRD Kadın Girişimci Desteği kapsamında, halihazırda işletme sahibi kadınlara ve kadınlar tarafından yönetilen işletmelere 36 aya varan vadelerle uygun koşullarda kredi sağlanacak. Kadın girişimciler ayrıca toplam tutarın yüzde 70'i kadar teminat desteği kullanabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cemal Onaran, Garanti Bankası olarak 2006 yılından itibaren kadın girişimcileri farklı bir grup olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

Onaran, şunları kaydetti:

"Kadın girişimcilerin ekonomiye olan katkılarını artırmak için güçlenmelerini sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. 10 yıldan fazla süredir kadın girişimcilere sunduğumuz bankacılık ürün ve hizmetlerinin yanı sıra yurt dışı fonlarının da katkısıyla, kredi ve teminat desteği sağlıyoruz.

Bugüne kadarki finansman desteğimiz 3,2 milyar TL'yi buldu. EBRD'den aldığımız yeni fonla işe yeni başlayan ya da işini büyütmek isteyen kadın girişimcilerin yanı sıra kadınlar tarafından yönetilen işletmeler de kredi kullanabilecek. Ayrıca teminat yaratma ihtiyacı bulunan işletmeler EBRD kefaletiyle kredi kullanmak üzere bankamıza başvurabilecek. Garanti Bankası'nın yurt dışı borçlanma konusundaki üstün başarısı sayesinde, kadın girişimcilerin finansmana ulaşmasını kolaylaştırmaya devam edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :