Ganalı sporcuya hem 'babalık' hem 'başkanlık' yapıyor

Ganalı sporcuya hem 'babalık' hem 'başkanlık' yapıyor

Şehitkamil Engelliler Spor Kulübü Başkanı İnal, ampute takımının Ganalı milli sporcusu Muhammed'in tüm ihtiyaçlarını karşılamasının yanında evinde ücretsiz konaklama imkanı da sağlıyor.

Ampute Süper Ligi'nde mücadele eden Şehitkamil Engelliler Spor Kulübü'ne 2 yıl önce transfer olan Ganalı 19 yaşındaki Hamza Muhammed, oynadığı futbol ve sempatik hareketleriyle dikkati çekiyor. 

6 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonucu sol bacağını kaybeden Muhammed, aynı zamanda ülkesinin ampute milli takımında da top koşturuyor.

ganali-sporcuya-hem-babalik-hem-baskanlik-yapiyor2.jpg

Ganalı sporcuya baba şefkatiyle sahip çıkan kulüp başkanı Mehmet Şükrü İnal, genç futbolcunun tüm ihtiyaçlarını karşılamasının yanında evinde konaklama imkanı da sağlıyor.

Başkan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ganalı sporcu Muhammed ile 2 yıl önce tanıştığını belirtti.

Muhammed'in kabiliyetli bir sporcu olduğunu aktaran İnal, "Muhammed'i keşfettikten sonra transfer ihtiyacı hissettik. Kendisi için oturma izni aldık. Kendi evladımız oldu, çocuğumuz gibi beraber yiyip içiyoruz. Kendisine evimizi, yuvamızı açtık. Bir oda tahsis ettik. 2017-2018 sezonunda da Allah'ın izniyle kendisinin star olacağına eminim. Buna inancım tam." diye konuştu. 

ganali-sporcuya-hem-babalik-hem-baskanlik-yapiyor3.jpgganali-sporcuya-hem-babalik-hem-baskanlik-yapiyor3.jpg

"Yuvasını kurana kadar sahip çıkacağız"

İnal, Hamza Muhammed'in güzel bir futbol oynadığını, yılmayan bir yapısı olduğunu dile getirerek, "Bu yüzden kendisini el üstünde tutuyoruz. Kendisi de çok akıllı. İşini benimseyerek yapıyor. Bu sezon Hamza ile başarıyı yakalayacağız." şeklinde konuştu.

Hamza Muhammed'i, yaşının küçük olması dolayısıyla himayesine aldığını ifade eden İnal, şunları anlattı:

"Yuvasını kurana kadar biz kendisine sahip çıkacağız. Ülkesinden 7 bin kilometre uzakta olduğu için bu sorumluluğu başkasına teslim edemeyiz. Kendisine bakmak zorundayız. 16 kardeşini bırakıp buralara kadar geldiyse biz de kendisine kol kanat olacağız. Şu anda tüm ihtiyaçlarını görüyorum. Türkiye'den kız isteyeceğini sanmıyorum ama olursa istemeye de giderim. Kendisini o kadar çok seviyorum."

Muhammed ise Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini belirterek, takım arkadaşlarının kendisine çok iyi davrandığını ifade etti. Başkan İnal'ın kendisinin hep yanında olduğunu dile getiren Muhammed, "Başkanım sürekli bana destek oluyor. Evde bana yemek veriyor, konaklamada destek oluyor. Başkanım ile biz büyük bir aileyiz. Hep birlikte baba oğul gibiyiz. Takımımıza sponsor istiyoruz. Bu takıma sahip çıkılmasını istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.