Gana'da 6 Mart Bağımsızlık Günü

Gana'da 6 Mart Bağımsızlık Günü

Gana Cumhurbaşkanı Akufo-Addo:"Böyle bir günde ülkenin bağımsızlığını kazanması için mücadele verenleri hatırlamak lazım, ancak geçmişte yaşanan anıları hatırlamak istemiyoruz"

AKRA (AA) - Gana Cumhurbaşkanı Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, "Böyle bir günde ülkenin bağımsızlığını kazanması için mücadele verenleri hatırlamak lazım, ancak geçmişte yaşanan anıları hatırlamak istemiyoruz." dedi.

Akufo-Addo, ülkesinin bağımsızlığının 61. yıl dönümü dolayısıyla başkent Akra'da düzenlenen "6 Mart Bağımsızlık Günü" kutlamalarında yaptığı konuşmada, gazilerin ülke için mücadele verdiklerini, şimdi de sıra gençlerin olduğunu belirtti.

Akuffo-Addo, geçmişte ülkede kölelik yaşandığını anımsatarak, "Böyle bir günde ülkenin bağımsızlığını kazanması için mücadele verenleri hatırlamak lazım, ancak geçmişte yaşanan anıları hatırlamak istemiyoruz. Afrika siyah sembolü olarak anılıyor. Diğer Afrika ülkelerinin, Gana gibi büyük ülkeden beklentileri çok, ayrıca bir Ganalı'dan beklentileri daha çok. Bu nedenle ülkenin gelişmesi için herkesin çalışması gerek." ifadelerini kullandı.

Akufo-Addo, bu yıl bağımsızlık günü kutlamalarının, "Gana, yardımın ötesinde" temasıyla yapıldığını belirterek, "Bugün ülkenin 61. yılını kutluyorsak, bu, yurt dışından yardıma ihtiyacımız olmadığını gösteriyor." dedi.

Gana, 6 Mart 1957'te İngiliz sömürgesinden çıkıp bağımsızlığını kazanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :