Gamze ve Gülbahar 3 hafta sonra mezun olacaktı

Gamze ve Gülbahar 3 hafta sonra mezun olacaktı

Nevşehir'de 5 kişinin öldüğü trafik kazasında hayatını kaybeden Kapadokya Üniversitesi öğrencileri Gamze ve Gülbahar için mevlit okutuldu- Kapadokya Üniversitesi Sağlık Programları Öğretim Üyesi Yalap:- "Öğrencilerimizden Gülbahar ve Gamze'yi 3 hafta sonr

NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir'de kamyonetle otomobilin çarpışması sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği kazada ölen ve Kapadokya Üniversitesinde 3 hafta sonra mezun olacakları öğrenilen Gülbahar Pektaş ve Gamze Aktoprak için mevlit okutuldu.

Nevşehir-Ürgüp karayolu Uçhisar kavşağında, hafta sonu meydana gelen trafik kazasında 3 arkadaşlarıyla hayatını kaybeden 2 öğrenci için Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesindeki Cami Kebir'de mevlit okutuldu. Etkinliğe Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Kapadokya Üniversitesi Sağlık Programları Öğretim Üyesi Rukiye Yalap, mevlidin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaşamını yitirmesinin okulu yasa boğduğunu söyledi.

"Pırıl pırıl 5 gencecik hayatı kaybettik" diyen Yalap, "Yaşamını yitiren öğrenciler hayat dolu gençlerdi. Pırıl pırıl gençlerdi. Bu anlamda bizleri ve ailelerini çok üzdüler. Tüm Türkiye bu olaya üzüldü. Okul olarak çok üzüntülüyüz. Acımız taze. Ölüm karşısında yapacak bir şeyimiz yok, acı verici bir durum." ifadelerini kullandı.

Yalap, "Öğrencilerimizden Gülbahar ve Gamze'yi 3 hafta sonra mezun edecektik, mezuniyet törenleri vardı. Odyometri olarak mezun olacaklardı. Maalesef mezun edemedik." dedi.

Öte yandan, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerinin okul yönetimi ile iletişime geçerek çocuklarının arkadaşlarına borcu olup olmadığını sordukları öğrenildi.

Nevşehir-Ürgüp karayolu Uçhisar kavşağında 50 BC 652 plakalı kamyonetle çarpışan 66 AAB 610 plakalı otomobildeki üniversite öğrencileri Gamze Aktoprak, Gülbahar Pektaş ve Salim Burak İçöz ile Turgay İçöz ve Tarık Öztürk, olay yerinde yaşamını yitirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :