Gambiyalılara acil sağlık eğitimi verildi

Gambiyalılara acil sağlık eğitimi verildi

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Diri: - "Yalnızca acil sağlık hizmetinde değil, diğer sağlık hizmetlerimizle de diğer ülkelere rol model olabilecek çalışmalar içindeyiz"

İZMİR (AA) - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Ufuk Diri, "Yalnızca acil sağlık hizmetinde değil, diğer sağlık hizmetlerimizle de diğer ülkelere rol model olabilecek çalışmalar içindeyiz" dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim ve Projeler Daire Başkanı Ufuk Diri ve İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Ayhan İzzettinoğlu, Sağlık Bakanlığınca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteğiyle düzenlenen "Acil Sağlık Eğitim Programı"na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Gambiyalı sağlık çalışanlarıyla, Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’nde bir araya geldi.

Gambiyalı sağlık çalışanları, acil durumlarda ve afetlerde insan hayatını kurtarmak üzere donanımlı hale gelmeleri için İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 ambulans servisi ve İzmir UMKE eğitmenlerinden uygulamalı eğitim aldı. Uygulamalı eğitimlerin ardından sertifika töreni düzenlendi.

Törende konuşan Diri, Gambiya hükümetiyle geliştirilen sağlık eğitimleri ve hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sürekli ifade ettiği gibi "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" mantığının Türk toplumuna yerleştiğini aktaran Diri, şöyle konuştu:

"Dünyada hiçbir milleti din, dil, ırk ayırmaksızın bu fikrimizden hiç bir zaman ödün vermedik ve bunun için de şu anda bulunan konsept içerisinde 13 ülkeye ve yaklaşık 400 misafirimize de bu kapsamda hizmet vermeye çalıştık. Yalnızca acil sağlık hizmetinde değil, diğer sağlık hizmetlerimizle de diğer ülkelere rol model olabilecek çalışmalar içindeyiz."

İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu da 13 ülkeye, 22 eğitim programı verdiklerini bildirdi. Sadece acil hizmetleri değil afetler konusunda da eğitimler verildiğini belirten İzzettinoğlu şunları kaydetti:

"Bu ilimiz ve ülkemiz adına çok gurur verici. Yıllar önce halkın sağlığını korumak adına yapılan bu Karantina adasında, emanet aldığımız bu tesisi yine halkın sağlığını korumak adına yaptığımız eğitimlerle devam ettiriyoruz. Bizim için önemi olan halk sağlığını korumaktır. Tüm sağlık sistemimizi uygularken güçlü bireyler oluşturmak adına bu işin koruyucu sağlık hizmetinden geçtiğini biliyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :