Gama'nın yeni rotası Güneydoğu Asya

Gama'nın yeni rotası Güneydoğu Asya

Gama Güç Sistemleri İş Geliştirme Direktörü Cebe:- "Endonezya, Malezya ve Bangladeş başta olmak üzere Güneydoğu Asya ülkelerinde enerji santral yapımıyla ilgileniyoruz"- "Uluslararası alanda, farklı coğrafyalarda, baştan sona anahtar teslimi elektrik sant

ASTANA (AA) - HÜSEYİN ERDOĞAN - Gama Güç Sistemleri İş Geliştirme Direktörü Volkan Cebe, küresel anlamda enerji santrali yapım tecrübelerinin olduğunu belirterek, "Endonezya, Malezya ve Bangladeş başta olmak üzere Güneydoğu Asya ülkelerinde enerji santral yapımıyla ilgileniyoruz" dedi. 

Astana'daki 10. Kazenergy Avrasya Forumu'nda AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Cebe, Güneydoğu Asya'da geçen yıldan bu yana faaliyetlerini artırdıklarını bildirdi.

Cebe, söz konusu coğrafyada Türk firmalarının aktif olmadığına işaret ederek, "Endonezya ve Malezya gibi ülkeler başta olmak üzere Güneydoğu Asya ülkelerinde enerji santral yapımıyla ilgileniyoruz. Yakında ihalesi çıkacak, takip ettiğimiz işler var ve bunlarda yer almak istiyoruz. İlk bakışta coğrafi olarak Türkiye'ye uzak bir bölge olabilir ama Gama daha önce de farklı coğrafyalarda iş yaptı. Endonezya ve Malezya’ya olan kültürel yakınlığımızın da işimizi kolaylaştıracağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

 Küresel anlamda anahtar teslim enerji santrali yapım tecrübelerinin olduğunu anlatan Cebe, deneyimlerini bu bölgelere taşımak istediklerini kaydetti. Cebe, "Bu bölgede öncü olacağız. Türk iş bayrağını o bölgelerde de dalgalandıracağız. Oralarda iş yaptığımız zaman Türk taşeronlarına da iş verebileceğiz. Türkiye’de üretilen ekipmanların oralara götürülmesini de sağlayabiliyoruz. Bu da dolaylı yoldan ayrıca ekonomiye katkı olarak sağlanabilir" değerlendirmesinde bulundu. 

Cebe, Ortadoğu, Rusya ve Afrika'da aktif olarak anahtar teslimi enerji santralleriyle ilgilendiklerini ifade ederek, birçok coğrafyada da devam eden projelerin yer aldığını bildirdi.

GAMA Holding şirketlerinin, 7 ülkede toplam 4 milyar dolarlık proje portföyüne sahip olduğunu anlatan Cebe, Kazakistan'ın Orta Asya'da potansiyel arz eden bir ülke olduğuna dikkat çekti. Cebe, şunları kaydetti:

"Uluslararası alanda, farklı coğrafyalarda baştan sona anahtar teslimi elektrik santrali yapan tek Türk firmasıyız. Finansman ve yatırım, projelerde artık çok önemli hale geldi. Kazakistan'da devlet şirketlerin planladığı özel yatırımcı bekleyen bazı projeler var. Biz bu projeleri takip ediyoruz. Kazakistan önemli bir enerji merkezi, dolayısıyla orta vadede burada ciddi fırsatlar olacağını biliyoruz. Bugüne kadar Kazakistan’da aralarında endüstriyel tesisler ve elektrik santralleri olan çok sayıda projeyi başarı ile tamamladık. Özellikle, potansiyel arz eden ülkeler arasında olan Suudi Arabistan’da ciddi bir yatırım planımız var."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı