Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor

Galatasaray'da transfer çalışmaları sürüyor

- Sarı-kırmızılı kulüpte teknik direktör olarak Riekerink'le devam etme fikri ağırlık kazanırken, yardımcı antrenörlüğe getirilen Ayhan Akman da Hollandalı teknik adamla çalışmaya başladı- Alex Telles'in transferi konusunda Porto ile anlaşmaya yaklaşılırk


İSTANBUL - Galatasaray Futbol Takımı'nın yeni sezon öncesi planlamaları yoğun bir şekilde devam ederken, teknik direktör olarak Jan Olde Riekerink'le devam edilmesi görüşü de ağırlık kazandı.

Sarı-kırmızılı kulübe altyapı sorumlusu olarak gelen ve Mustafa Denizli'nin istifasının ardından A takımın başına geçirilen Hollandalı çalıştırıcı, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğuyla kendisini ispat ederken, son dönemdeki gelişmeler de Riekerink'in yeni sezonda takımın başında devam edeceği fikrine ağırlık kazandırdı.

Riekerink'in raporları ve talepleri doğrultusunda yeni sezon planlamalarını yapan sarı-kırmızılı yönetim, Ayhan Akman'ı yardımcı antrenör olarak Hollandalı çalıştırıcının yanında göreve başlattı.


- Telles ve Bruma'da son durum


Galatasaray'da, geride kalan sezonu İtalya'nın Inter takımında kiralık olarak geçiren Alex Telles ile İspanya'nın Real Sociedad ekibinde yine kiralık olarak tamamlayan Bruma'nın durumları, yavaş yavaş netlik kazanıyor.

Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, Portekiz'in Porto ekibiyle Telles için yapılan transfer görüşmelerinde sona yaklaşıldı. Porto Kulübünün önerdiği 6,5 milyon avroluk teklife karşılık, Galatasaray'ın 7,5 milyon avro talebinde bulunduğu, pazarlığın kısa zamanda sonuçlanabileceği aktarıldı.

Öte yandan, Galatasaray'da beklentileri karşılayamayan ve Real Sociedad'da da iyi bir performans ortaya koyamayan Portekizli genç oyuncu Bruma'ya, Hollanda ekibi PSV Eindhoven'ın ilgisi sürüyor. Hollanda ekibinin yaptığı ilk teklifin, Galatasaray yönetiminin beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğu, PSV Eindhoven'dan bazı yetkililerin yeni bir teklifle yakın zamanda İstanbul'a gelecekleri bildirildi.

Kulüp yetkilileri, PSV Eindhoven'ın talip olmasına karşın, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in Bruma'ya şans vermek istediğini ve oyuncunun yeni sezonda takımda kalma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

Ayrıca, bir sezon daha mukavelesi olmasına karşın kulüpten yeni sözleşme isteyen Aurelien Chedjou konusunda da belirsizlik sürüyor. Yeni mukavele talebi reddedilen oyuncunun menajerine, kulüp arayışına girebilecekleri ve istedikleri bonservis bedeline ulaşılması halinde Chedjou'nun gidebileceği iletildi.


- Karar günü 28 Haziran Salı


Galatasaray'da transfer açısından önemli kararlar, 28 Haziran Salı günü alınacak.

Kulüpte salı günü gerçekleştirilecek yönetim kurulu toplantısında, takımdan gönderilmesi ve transfer edilmesi planlanan oyuncularla ilgili kararlar verilerek, bu yönde çalışmalara başlanacak.

Bu toplantıda alınacak kararlara göre de kulüp yetkilileri, transfer çalışmaları için Avrupa'ya gidecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :