Galatasaray'da gözler Gomis'te, Fenerbahçe'nin golcü adayı çok

Galatasaray'da gözler Gomis'te, Fenerbahçe'nin golcü adayı çok

- Süper Lig'in 9. haftasında oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi iki takımın golcüleri arasında önemli farklılıklar var- Galatasaray'ın ilk 8 haftada attığı 20 golün 9'unda Gomis, 5'inde Tolga Ciğerci olmak üzere toplam 5 oyuncunun imzası bulu


İSTANBUL (AA) - MEHMET FATİH DUMAN - Süper Lig'in 9. haftasında 22 Ekim Pazar günü oynanacak Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde taraftarların gözü atılacak gollerde ve skora katkı yapacak oyuncularda olacak.

Derbi öncesi iki takımın golcüleri arasında önemli farklılıklar dikkati çekiyor.

Ligin geride kalan 8 haftasına 20 gol sığdıran Galatasaray'da 5 oyuncu skora katkı sağlarken, 17 gol üreten Fenerbahçe'de ise 8 futbolcu rakip ağları havalandırmayı başardı.


- Galatasaray'ın golcüsü Gomis


Evinde oynayacağı Fenerbahçe derbisine namağlup unvanı ve rakibinin 8 puan önünde çıkacak sarı-kırmızılı futbol takımının golcü ismi Bafetimbi Gomis'in yüksek form grafiği dikkati çekiyor.

Ligde çıktığı 8 maça 9 gol sığdırarak kariyerinin en verimli dönemini yaşayan Gomis, Fenerbahçe karşısında Galatasaray'ın gol yollarında en etkili ismi olarak ön plana çıkıyor.

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı nedeniyle son 2 maç forma giyemeyen Tolga Ciğerci, 6 müsabakada 5 kez ağları havalandırarak takımın sürpriz golcüsü olmayı başardı.

Brezilyalı savunma oyuncusu Maicon Pereira Roque 3, takıma gecikmeli katılan Sofiane Feghouli 2 ve Younes Belhanda 1 gol atarak sarı-kırmızılıların skor yüküne katkı veren isimler oldu.

Sarı-kırmızılı takımın attığı 20 golde imzası bulunan 5 futbolcudan 4'ü sezon başı transfer edilen isimlerden oluştu.

Galatasaraylı oyuncuların ligdeki gol performansları şöyle:

OyuncuMaçGol
Bafetimbi Gomis89
Tolga Ciğerci65
Maicon Pereira Roque83
Sofiane Feghouli52
Younes Belhanda81


- Fenerbahçe'de skor yükü dağıldı


Derbi maçta Galatasaray'a konuk olacak Fenerbahçe'nin skor yükü 8 oyuncuya dağıldı.

Robin van Persie ve Roberto Soldado gibi önemli isimlerinden gol katkısı alamayan sarı-lacivertli takımın en skorer isimleri, rakip ağları üçer kez havalandıran Giuliano Victor de Paula ile Mathieu Valbuena oldu.

Martin Skrtel, Alper Potuk, Ozan Tufan ve Vincent Janssen ligin geride kalan bölümünde ikişer gol atarlarken, Hasan Ali Kaldırım ile Nabil Dirar ise birer kez topu rakip filelere gönderdi.

Fenerbahçe takımının ilk haftada attığı 17 golün 16'sını kendi oyuncuları kaydetti. Bir gol ise Gençlerbirliği müsabakasında rakip futbolcu Halil İbrahim Pehlivan'dan geldi.

Sarı-lacivertli oyuncuların ligdeki gol performansları ise şöyle:

OyuncuMaçGol
Giuliano Victor de Paula73
Mathieu Valbuena83
Martin Skrtel52
Alper Potuk52
Vincent Janssen52
Ozan Tufan62
Hasan Ali Kaldırım51
Nabil Dirar61


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :