Galatasaray'da 2. dalya diyecek

Galatasaray'da 2. dalya diyecek

Teknik direktörlük kariyerinde 199 resmi maçta görev yapan Hamzaoğlu, Galatasaray'da 200. müsabakasına çıkacak

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Galatasaray'la bugün resmi sözleşme imzalaması beklenen Hamza Hamzaoğlu, şimdiye kadar çalıştırdığı 4 takımda 199 resmi maça çıkarken, yüzde 42'lik galibiyet oranı yakaladı.

Futbola İzmirspor altyapısında başladıktan sonra Galatasaray'a transfer olan Hamzaoğlu, İstanbulspor, Siirt Jet-Pa, Alanyaspor, Yozgatspor, Konyaspor takımlarında forma giydikten sonra Beylerbeyispor takımında futbolu bıraktı. 

Futbolculuğunda 1 kez A Milli, 5 defa Ümit Milli, 4 kez de Olimpik Milli formayı giyen Hamzaoğlu, futbolu bıraktıktan sonra bir süre Saffet Susiç'in yardımcılığını yaptı.

- Çalıştırdığı takımlar

Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor'da yardımcı antrenör olarak çalışan Hamzaoğlu, ilk teknik direktörlük deneyimini 2008-2009'da 1. Lig'de Malatyaspor'da 12 haftalık süreçte yaptı. 

Bir sezon sonra TFF 2. Lig 2. Grup ekibi Eyüpspor'u 2 puanla alan Hamza Hamzaoğlu, takımı play-off finaline kadar taşımayı başarmasına rağmen finalde TKİ Tavşanlı Linyitspor'a yenilerek takımını PTT 1. Lig'e çıkartamadı.

2010-2011 sezonuna Denizlispor'da başlayan ve PTT 1. Lig'de ilk yarıyı lider tamamlayan Hamza Hamzaoğlu, ikinci devrede 2 maçın ardından görevini bıraktı.

- Akhisar mucizesi

Sezon bitime 10 hafta kala Akhisar Belediyespor'un başına geçen ve takımın o sezon ligde kalmasını sağlayan Hamza Hamzaoğlu, 2011-2012 sezonunda Akhisar Belediyespor'u Süper Lig'e taşıdı.

Akhisar Belediyespor'la Süper Lig'de 2 sezon görev yapan Hamza Hamzaoğlu, mütevazı kadrosuna rağmen lige renk kattı.

A Milli Takım'daki görevi için Akhisar Belediyespor'dan ayrılma kararı alan Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı Akhisar Belediyespor, 2013-2014 sezonunda ligde daha önce şampiyonluğa ulaşan Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'u mağlup etmeyi başarmıştı.

Hamzaoğlu, Akhisar Belediyespor'dan ayrıldığında ligdeki takımlar içinde en fazla süre görev yapan teknik direktör konumundaydı.

- Kariyerinde 199 maç

Bugüne kadar teknik adam olarak Süper Lig'de 68, 1. Lig'de 74, 2. Lig'de 33 ve Türkiye Kupası'nda 24 maç olmak üzere toplam 199 müsabakada görev yapan Hamzaoğlu, Galatasaray'la ilk maçında kariyerindeki 200. karşılaşmaya çıkacak.

Teknik direktörlük kariyerinde 199 maçta 84 galibiyet, 48 beraberlik ve 67 yenilgi alan Hamzaoğlu'nun çalıştırdığı takımlar, 262 gol atarken kalelerinde 247 gol gördü.

Hamzaoğlu, teknik direktörlük kariyerinde yüzde 42,21'lik galibiyet oranı yakaladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı