Galatasaray-Trabzonspor maçından notlar (2)

Galatasaray-Trabzonspor maçından notlar (2)

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, Trabzonspor karşısında Sneijder ve Semih Kaya'yı yedek soyundurdu

İSTANBUL (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda önemli değişiklikler oldu.

Teknik direktör Cesare Prandelli, zorlu Trabzonspor maçının ilk 11'inde farklı tercihlere yönelirken, Hollandalı yıldız oyuncu Wesley Sneijder ve savunmanın önemli isimlerinden Semih Kaya'nın yedekler arasında bulunması dikkati çekti.

Sneijder, Hollanda Milli Takımı'ndan dönüşte İtalyan çalıştırıcı tarafından yedek soyundurulurken, Borussia Dortmund karşılaşmasında yaşadığı sakatlığın ardından ligde son yapılan Kardemir Karabükspor maçında da oynayamayan Semih ise yeniden takıma dönmesine karşın Trabzonspor maçına başlayan 11 içinde kendisine yer bulamadı.

Cesare Prandelli, Kardemir Karabükspor maçına ilk 11'de başlayan isimlerden Hamit Altıntop'a da yine yedekler arasında şans verdi.

Bu oyuncuların yokluğunda, sarı kart cezasını Kardemir Karabükspor maçında dolduran Olcan Adın ile Emre Çolak ve Yekta Kurtuluş ilk 11'de sahaya çıktı.

 

- Prandelli: "Bu oyunculardan 80 maç çıkarmalarını bekleyemeyiz"

 

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, karşılaşma öncesi kadrodaki değişikliklerle ilgili yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunurken, zaman zaman rotasyon yapmaları gerektiğini aktardı.

"Her oyuncu 80 maç oynayamayacak" diyen İtalyan çalıştırıcı, "Bu nedenle zaman zaman rotasyon yapmamız gerekiyor. Oyunculardan da 80 maç çıkarmalarını bekleyemeyiz. Böyle bir tercihte bulundum. Zaten Florya'da kalan oyuncular da iyi çalışmıştı. Onlara da şans vermek gerekiyordu" değerlendirmesinde bulundu.

 

- Savunma dörtlüsü değişmedi

 

Sarı-kırmızılı ekibin Kardemir Karabükspor deplasmanında oyuna başladığı savunma dörtlüsü, Trabzonspor karşılaşmasında da değişmedi.

İtalyan teknik adam, Kardemir Karabükspor deplasmanında olduğu gibi, Trabzonspor maçında da savunma dörtlüsünü Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Koray Günter ve Hakan Balta'dan oluşturdu.

Semih Kaya'nın sakatlığında savunmada şans bulan Koray, Trabzonspor karşısında da formayı kaptırmadı.

 

- Dzemaili sakat

 

Galatasaray'da İsviçre Milli Takımı'ndan sakat dönen Blerim Dzemaili, Trabzonspor karşısında oynayamadı.

Teknik direktör Prandelli'nin değişmez isimlerinden olan Dzemaili, sakatlığı nedeniyle kadroya giremedi.

 

- Olcan Adın eski takımına karşı ilk kez

 

Sezon başında Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Olcan Adın, eski takımına karşı ilk kez sarı-kırmızılı formayla mücadele etti.

Galatasaray takımının ilk 11'inde Olcan Adın'ın yanı sıra, geçmiş sezonlarda bordo-mavili formayı giyen isimlerden Selçuk İnan ile Burak Yılmaz, yedeklerde ise Umut Bulut yer aldı.

 

- İlk 11'de 3 yabancı

 

Galatasaray'ın Trabzonspor karşısına çıktığı ilk 11'de 3 yabancı oyuncu yer aldı.

Teknik direktör Prandelli, yabancı oyunculardan Muslera, Melo ve Chedjou'ya ilk 11'de görev verirken, yedekler arasında ise Wesley Sneijder ile Goran Pandev yer buldu.

Sarı-kırmızılı ekibin yabancı oyuncularından, sakat olan Blerim Dzemaili'nin yanı sıra Bruma ve Alex Telles ise kadroya alınmadı.

 

- Galatasaray taraftarından örnek davranış

 

Galatasaray taraftarları, karşılaşma öncesi örnek bir davranış sergileyerek iki takımı birlikte tribüne çağırdı.

Taraftalar, maç seremonisinin ardından tezahüratlar yaparak iki takımı birden tribüne davet ederken, Galatasaray ve Trabzonsporlu oyuncular, birlikte Odeabank Tribünü'nü selamladı.

 

- Tribünler dolmadı

 

Kulüpler arasındaki anlaşma nedeniyle Trabzonspor taraftarlarının statta izleyemediği maçta, Türk Telekom Arena tribünlerinde boşluklar olması da dikkati çekti.

Karşılaşmayı Galatasaraylı ve Trabzonsporlu yöneticiler, kulübün locasında birlikte izledi. Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'da karşılaşmayı takip edenler arasında yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı