Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na isim sponsoru

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'na isim sponsoru

- HDI Sigorta, sarı-kırmızılı takımın yeni isim sponsoru oldu- Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Aküzüm:- "Bütçemizin önemli bir bölümünü HDI Sigorta karşılayacak. Takımın ismi de HDI Sigorta Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol olacak"


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü, tekerlekli sandalye basketbol takımının isim hakkı için HDI Sigorta ile sponsorluk anlaşması imzaladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısına Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ural Aküzüm, HDI Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, Galatasaray Tekerlekli Basketbol Başantrenörü Sedat İncesu ve takım kaptanı İsmail Ar katıldı.

Sponsorluk anlaşmasının 1 yıl için imzalandığını açıklayan sarı-kırmızılı yönetici Aküzüm, "Galatasaray'ın en önemli sportif faaliyetlerinden biri bu branştı. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihindeki en başarılı takımıdır bu ekip. Avrupa ve kıtalar arası şampiyonluklar kazandı. Bütçemizin önemli bir bölümünü HDI Sigorta karşılayacak. Takımın ismi de HDI Sigorta Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol olacak." dedi

Türkiye'de yaklaşık 8 milyon engelli vatandaşın bulunduğunu vurgulayan Aküzüm, şöyle konuştu:

"Türkiye dünyanın en büyük 16. ekonomisi. Dünyanın en önemli ülkelerinden biriyiz. Türkiye çok büyük bir ülke. 80 milyon nüfusumuz var ve engelli 7-8 milyon vatandaşımız var. Devletimiz bu vatandaşlarımız için önemli sosyal sorumluluk projeleri geliştirdi. Bu konuda şefkatli bir ülkeyiz. Türk sporu yerlerde sürünüyor. Olimpiyatlarda 45. veya 50. oluyoruz. Tekvando, güreş dışında Türkiye'den yetişen bir sporcu olimpiyatlarda başarılı olamıyor. Futbolumuz en pahalı 6. lige sahip. FIFA, UEFA sıralamalarında 35 ila 40. sıralardayız."

Paralimpik branşlarda önemli başarılar elde edildiğini anlatan Aküzüm, "Engelli sporu çok önemli. Ampute Milli Takımı, futbolda üst seviye başarılar kazandı. Tekerlekli sandalye basketbol takımımızın başarıları ortada. Engelli sporun basında da yeterince yer almasını istiyoruz. Türkiye burada yaptığı yatırımın karşılığını kat kat alıyor. Diğer tarafta ise devşirme sporcularımız da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ama 80 milyonluk ülkede buradan yetişmiş sporcularımız olimpiyatta başarılı olamıyor. Engelli sporunu da ön plana çıkarmak lazım." ifadelerini kullandı.

HDI Sigorta Genel Müdürü Hancığolu da önemli bir sponsorluk anlaşması yaptıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Galatasaray'la 8 senedir birlikteyiz. 3 yıldır da voleybol takımımızla bir isim sponsorluğumuz var. Kupa koleksiyoncusu bir takımın yanında da olmak da bizi çok mutlu etti. Türk toplumu olarak diğer branşların burayı rol model olarak alması lazım. Buradaki başarıyı örnek almalarını tavsiye ediyorum."

Sarı-kırmızılı takımın başantrenörü İncesu da sonuna kadar bu sponsorluğun hakkını vermek istediklerini aktararak, "2005'de Galatasaray'la engelli sporu artmaya başladı. Hem kulüp hem milli takımlarda hem de genç milli takımlarda Avrupa ve dünya şampiyonlukları geldi. Ampute futbolda da ciddi yatırımlar yapılıyor. İnsan kaderini hayalleriyle yazar." değerlendirmesinde bulundu.

Galatasaray Tekerlekli Basketbol Takımı'nın kaptanı İsmail Ar da bundan sonra HDI Sigorta'yla kupaları kazanmaya devam edeceklerine inandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de engelliler sokağa çıkamazken biz 2008'den başlayarak Avrupa şampiyonlukları yaşadık. Bu engeli Galatasaray ortadan kaldırdı. Florya'daki tesisin içi engelli sporculara uygun yapıldı. Bu konuda Galatasaray örnek alınırsa paralimpik sporda çok daha fazla madalya gelir, diye düşünüyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :