Galatasaray, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı

Galatasaray, şehit ve gazi çocuklarını ağırladı

- Sarı-kırmızılı kulüp, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında şehit ve gazi ailelerinin çocuklarını Türk Telekom Stadı'nda misafir etti


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında şehit ve gazi ailelerinin çocuklarını Türk Telekom Stadı'nda ağırladı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, çocukların stat turuna katıldıktan sonra Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, ikinci başkan Abdurrahim Albayrak, başkan yardımcıları Yusuf Günay ve Kaan Kançal ile bir araya geldiği ifade edildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle başkan Mustafa Cengiz'in sembolik olarak koltuğunu çocuk taraftar Yusuf Ünsal'a teslim ettiği aktarıldı.

Mustafa Cengiz, yaptığı açıklamada, şehit ve gazi çocuklarının ziyaretinden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Sohbet ettik ama tabii buruk bir sohbet... Dünyada çocuklar için bayram kutlayan tek ülkeyiz. Bunu bize sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve onun Cumhuriyet değerleri. Keza bugün Şehit Harp ve Malulü Derneğinin 1915 yılında Conkbayırı'ndan sonra kurulduğunu öğrendim, duygulandım. 114 yıllık bir dernek. Türk milleti her zaman Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve tüm şehitlerine sahip çıkan bir millet. Burada şehit ve gazi çocukları var. Onlar Türk toplumunun şefkatine bırakılmış çocuklar ve onları şefkat içinde büyütmek gerektiğine inanıyorum. Çocuğu sevgi büyütür, ilgi büyütür. Tabii duygulandım; bu vatan için, bizlerin huzuru ve güveni için canlarını veren şehitlerimize en azından bir teşekkür borçluyuz. Elimizden gelen desteği de vermeliyiz diye düşünüyorum."

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik de GS TV'ye açıklamada bulunarak, şunları belirtti:

"Burada ağırlanmak şehit ve gazi çocuklarımız için onur verici. 1915 yılında Çanakkale'deki zaferlere zafer katsın diye, bayrağımızın ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Galatasaray Lisesi'nden giden o kahraman genç, yiğit şehit evlatlarımızdan gördüğümüz ruhu burada da gördük. Zaferlerle gördük, gerek Avrupa'da, gerek dünya çapındaki organizasyonlarda. Burada da UEFA ve Süper Kupa var. Bizler de işin kahramanlık bölümünde vatan ve bayrak uğruna kendilerini feda etmiş şehitlerimizin yakınları ve gazilerimizin çocukları ile beraber bu ruhu görmekten bir kez daha kıvanç ve mutluluk duyuyoruz."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :