Galatasaray-Östersunds maçından notlar

Galatasaray-Östersunds maçından notlar

- Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Tudor, ilk maçın kadrosunda tek değişikliğe gidip, Rodrigues'in yerine Belhanda'ya görev verdi- Ayak serçe parmağında kırık olan Yasin, karşılaşmaya ilk 11'de başladı- Galatasaray, taraftarı önünde 520 gün sonra bir


İSTANBUL (AA) - UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında İsveç'in Östersunds takımını konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda tek değişiklik olması dikkati çekti.

Rakibiyle deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybeden sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Igor Tudor, ilk maçın 11'inde yer alan isimlerden Garry Rodrigues'i yedek soyundururken, yerine Younes Belhanda'yı başlangıç kadrosuna aldı.

Slovakya'daki hazırlık kampında Macar ekibi Györ ile yapılan özel maçta sakatlanan Belhanda, Östersunds ile yapılan ilk müsabakada oynayamazken, uygulanan yoğun tedavinin ardından rövanş karşılaşmasına yetiştirildi.

Faslı futbolcu, Östersunds önünde Galatasaray formasıyla ilk resmi maçına çıkmış oldu.


- Yasin Öztekin özel kramponla sahada


Östersunds'la deplasmanda oynanan ilk müsabakada ayak serçe parmağı kırılan Yasin Öztekin, özel bir kramponla da olsa rövanşta sahadaki yerini aldı.

Oynayabilmesi için sağlık ekibinin yoğun çaba serf ettiği Yasin, ağrı kesici iğne olup, ayak serçe parmağındaki kırığa rağmen oynayabilmesini sağlayacak özel bir krampon giyerek sahaya çıktı.


- Taraftarı önünde 520 gün sonra Avrupa kupası maçı oynadı


Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa kupası maçına çıktı.

Türk Telekom Stadı'nda son Avrupa kupası maçını 16 Şubat 2016'da UEFA Avrupa Ligi'nde İtalyan ekibi Lazio ile oynayan sarı-kırmızılı takım, Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk gerekçesiyle geçen sezon UEFA organizasyonlarından men edilmişti.

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Östersunds ile ilk maçını deplasmanda yapan Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa müsabakasına çıkmış oldu.


- Taraftarın ilgisi


Karşılaşmayı izlemeye gelen Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı futbol takımına büyük ilgi gösterdi.

Sarı-kırmızılı ekibin sahaya çıkmasını alkışlarla ve tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, önce tüm ekibi birlikte, ardından da oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" çektirdi.

Müsabakanın başlangıcında yaklaşık 30 bin futbolsever tribünlerde yerini aldı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :