"Galatasaray olarak her zaman daha iyiyi hedefliyoruz"

"Galatasaray olarak her zaman daha iyiyi hedefliyoruz"

- Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink:- "Gençlerbirliği deplasmanında çok zor bir maç bizi bekliyor"- "Kazanan takımı bozmanın doğru olmayacağını düşünüyorum"- "Şu anda Sneijder'in en azından Gençlerbirliği maçı öncesi ciddi sakatlığı bulunuyor"


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Gençlerbirliği'ne konuk olacakları maçın zorlu geçeceğini söyledi.

Riekerink, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği maçı öncesi açıklamada bulunurken, "Gençlerbirliği deplasmanında çok zor bir maç bizi bekliyor." dedi.

Takımının bu dönemdeki performansından memnun olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, "Çok üst seviyede bir iş yapıyoruz ve o yüzden yetinemiyoruz, 'Tamam.' diyemiyoruz. Galatasaray olarak her zaman daha iyiyi hedefliyoruz. Daha da ilerlememiz gerektiğini biliyoruz. Futbolcu arkadaşlarımızla bugün de konuştuk ve çok zor bir maçın bizi beklediğini biliyoruz." diye konuştu.


- "Kazanan takım bozulmaz"


Galatasaray savunmasının basit goller yediği için eleştirildiğinin hatırlatılması ve rotasyon yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Riekerink, şunları kaydetti:

"Zaten 4 gol, duran toplardan geldi. Bu, her zaman çalıştığımız bir konu. Duran toplardan gol yenildi diye defans hattını değiştirmek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Sonuçta kaybetmeyen bir takım var. Eğer değişiklikler yaparsak, takım içi güveni zedeleyebiliriz. Elimizde de çok önemli stoperler var. Sırf bu goller yenildi diye kazanan takımı bozmanın doğru olmayacağını düşünüyorum."

Milli maç aralarının kendileri açısından sıkıntılı olduğuna değinen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milli takımlardan dönüşler hem mental hem de fiziksel anlamda kolay olmuyor. Bazı oyuncular sakatlanıyor, bazı oyuncular ise uzun yolculuklar yapıyor. Şu anda Sneijder'in en azından Gençlerbirliği maçı öncesi ciddi sakatlığı bulunuyor. Sigthorsson'un sakatlığı devam ediyor ve Tolga Ciğerci de bugün antrenmana çıkmadı. Geçen seneden farklı olarak bu seneki geniş kadro zaten bu amaçla kuruldu. Forma giyecek oyuncular, eksiklerin yokluğunu aratmayacaktır. Sneijder bizim için çok önemli, oyunu her an değiştirebilecek, maç kazandırabilecek biri. Yokluğu bizi farklı çözümlere itecektir. Kafamızda bazı çözümler var. Tek veya çift forvet oynayabiliriz. Orta sahadan destekle 1,5 forvet gibi de oynayabiliriz."

Bir soru üzerine, sağ bek mevkisinde elinde önemli oyuncuların olduğunu belirten Riekerink, "Geçen seneden Martin Linnes var ve Norveç Milli Takımı oyuncusu. Sabri Sarıoğlu'nu zaman zaman kanatlarda da kullandık ve son olarak Cavanda aramıza katıldı. Üçü de kaliteli isimler. Cavanda'dan beklentim yüksek. Sadece taktiksel anlamda biraz kendisini geliştirmesi gerekiyor. Sabri, agresif ve kendisine verilen görevi yerine getiren bir oyuncu. Tam bir takım oyuncusu ve ondan çok memnun olduğumu söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.


- Atatürk'e benzetilmesi


Riekerink, 19 yaş altı takımının maçını izlediği sırada bir taraftarın kendisini Atatürk'e benzeten ifadeler kullandığının aktarılması üzerine, "Atatürk'ün Türk halkı için ne kadar önemli bir insan olduğunu biliyorum. Ben ise sadece Galatasaray'ın hocasıyım. Bu mukayese edilemez bir şey." yorumunu yaptı.

Galatasaray'ın zor bir döneminde göreve başladıklarını ve önemli bir iş çıkardıklarını anlatan Hollandalı çalıştırıcı, "Kazanılan bir Türkiye Kupası var. Kupa sayesinde cezamızı bu sezon çekmiş olacağız. Bu sene için de güzel bir takım kuruldu. Bu takımın hocası olabilirim ama bunu tek başıma başarmadım. Yardımcılarım Orhan Atik ve Ayhan Akman benim için çok önemliler. Futbolcu arkadaşlarımızın performansı önemli. Başarı uzun bir yoldur. Hedef sezona iyi başlamak değil, sezonu en iyi şekilde bitirmek ve şampiyon olmaktır. Şu an ortada kazanılmış bir şey yok." şeklinde görüş belirtti.

Riekerink, Türkiye Kupası şampiyonluğu sonrası kupa seremonisindeki takım fotoğrafının tesislere asılmasının da kendisini gururlandırdığını söyledi.


- Advocaat'a eleştirilere yorum yok


Riekerink, Fenerbahçe Teknik Direktörü olan vatandaşı Dick Advocaat'a milli maç arasında ülkesine gitmesi nedeniyle yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine, yorum yapmaktan kaçındı.

Kendisinin bu arada İstanbul'da kalıp, altyapıyla ilgilenmesinin örnek gösterilip, Advocaat'ın ülkesine gitmesinin eleştirildiğinin aktarılması üzerine Riekerink, şöyle konuştu:

"Galatasaray'ın teknik direktörü olarak başka kulüpler ve hocaları hakkında yorum yapmam doğru olmaz. Advocaat'ı bireysel olarak da tanıyorum ve kendisine saygım büyük ancak ben kendimle ilgili öz eleştirilerde bulunabilirim. Belki yönetimle konuşmuştur, izin almıştır. Bu olaya değinmem yanlış olur. Ben sadece kendi takımım hakkında düşünen biriyim. Altyapının gelişimine de çok önem veriyorum. Bu tip milli maç araları da oralara zaman ayırabilmek adına ideal zamanlar."

Galatasaray taraftarının adeta sahadaki 12. adam olarak kendilerine büyük destek verdiğine değinen sarı-kırmızılı teknik adam, kendisine yönelik ilginin ise takımın başarılı performansından kaynaklandığını ve takım sporuyla uğraşan biri olarak ön planda bulunmayı sevmediğini aktardı.

Yeni transferlerden Nigel de Jong'un 3 gündür takımla çalıştığını ve Gençlerbirliği maçının 18 kişilik kadrosunda yer alma ihtimali bulunduğunu dile getiren Riekerink, Lukos Podolski için, "Bizim için çok önemli bir oyuncu. Her zaman maçın kaderini değiştirebilme yeteneği var. Antalyaspor maçında belki risk aldım ama onu kaybetme riskine de giremeyiz. Oynatmak için tam olarak durumundan emin olmalıyız. Çok dikkati olmamız gereken bir konu." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile milli futbolcu Arda Turan arasındaki gerginliğin sorulması üzerine de Riekerink, "Konuyu ben de duydum. İkisinin de Türk futbolu için çok önemli isimler olduğunu söyleyebilirim. Konuya hakim olmadığım için fazla değinmem doğru olmaz. Zaten burada bulunmamın sebebi de bu değil." diyerek sözlerini tamamladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :