Galatasaray Odeabank seriye tutundu

Galatasaray Odeabank seriye tutundu

- Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında sahasında Fenerbahçe'yi 65-63 yenerek seride durumu 2-1'e getiren sarı-kırmızılılar, umudunu dördüncü maça taşıdı- Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman, Sırp başantrenör Obradovic'e karşı 1


İSTANBUL (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final üçüncü maçında Fenerbahçe'yi 65-63 yenen Galatasaray Odeabank, sahasında sarı-lacivertli ekibe karşı üstünlüğünü devam ettirdi.

Sarı-kırmızılı takım, taraftarının da büyük desteğiyle galip gelerek umudunu dördüncü maça taşıdı. Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin dördüncü maçı 31 Mayıs Salı günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Galatasaray bu maçı da kazanarak seriyi son maça taşımaya çalışacak.


- İç saha galibiyet serisi 10 maça çıktı


Galatasaray, Fenerbahçe karşısında iç saha galibiyet serisini 10 maça yükseltti.

Sarı-kırmızılılar, ev sahibi olduğu maçlarda rakibine karşı beş senedir mağlubiyet yüzü görmedi. Fenerbahçe'ye en son Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 17 Haziran 2011'de play-off finalinde yenilerek şampiyonluğu kaybeden Galatasaray Odeabank, daha sonra bu salonda rakibine karşı seyircisi önünde oynadığı 10 maçı da kazandı.


- Ataman'ın Obradovic'e karşı 11. galibiyeti


Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'e karşı 11. kez galip geldi.

Tecrübeli başantrenörler, bu maçla 28. defa birbirlerine karşı mücadele ettiler. Bu karşılaşmaların on yedisinde Sırp teknik adam mutlu sona ulaşırken, Ergin Ataman, on birinci kez galibiyet sevinci yaşadı.

Obradovic ile Ergin Ataman, Türkiye'de ise 19. kez karşılaştı. Bu mücadelelerde Obradovic, 11 kez sahadan mutlu ayrılan taraf olurken, Ergin Ataman ise sekizinci kez kazandı.


- Anons


Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan serinin üçüncü maçında gergin anlar yaşandı. Taraftarların çıkardığı olaylar ve sahaya attıkları yabancı maddeler sebebiyle hakemler tarafından iki kere anons yapıldı.

Maçın üçüncü periyodunun bitmesinin ardından Fenerbahçe bencinin arkasında bulunan Galatasaray taraftarları tarafından atılan yabancı maddeler sebebiyle gerginlik üst seviyeye ulaştı. Diğer tribünlerinde dahil olduğu olay büyüyünce hakemler soyunma odasının yolunu tuttu. Hakemlerin ardından soyunma odasına sarı-lacivertli takım da gitti. Yaklaşık 10 dakika aradan sonra sarı-lacivertliler ve hakemlerin sahaya çıkmasıyla karşılaşma devam etti.


- Maçın en skorer ismi


Karşılaşmanın en skorer oyuncusu Fenerbahçe formasıyla 18 sayı 10 ribaunt ile oynayan Udoh oldu.

Serinin ilk iki karşılaşmasında sırasıyla Vesely ve Ali Muhammed en skorer oyuncular olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :