Galatasaray Liv Hospital'den tarihi galibiyet

Galatasaray Liv Hospital'den tarihi galibiyet

Sarı-kırmızılı takım, THY Avrupa Ligi D Grubu'nun son maçında Olympiakos'u 79-74 yenerek Top 16'ya kaldı

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Liv Hospital, THY Avrupa Ligi D Grubu 10. ve son maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımını 79-74 yenerek top 16'ya kaldı. 

Grupta son maçlar öncesinde 3 galibiyeti ve 6 mağlubiyeti bulunan sarı-kırmızılılar, Yunanistan temsilcisi karşısına "tamam-devam" maçına çıktı. Seyircisiz oynanan ve baştan sona çekişmeli geçen mücadelenin ilk devresini 38-36 geride kapatan "Cim Bom" maç sonunda rakibine 79-74 üstünlük kurdu. Top 16 için mücadele ettiği Neptunas'ın İspanya'da Valencia'ya 103-65 yenilmesiyle grupta 4. sıraya yükselen sarı-kırmızılılar, son dönemde yaşadığı sıkıntılara rağmen önemli bir başarıya imza attı.

Galatasaray Liv Hospital, Yunanistan'ın Panathinaikos takımıyla E Grubu'nda yer alacak. Sarı-kırmızılıların Top 16'daki rakipleri bu akşam ve yarın oynanacak maçların ardından belli olacak.

 

- En skorer Arroyo

Galatasaray Liv Hospital'in Porto Rikolu yıldızı Carlos Arroyo, kaydettiği 24 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu. 

Karşılaşmada yaklaşık 36 dakika süre alan 35 yaşındaki oyun kurucuya 13'er sayı ile Vladimir Micov ile Patric Young eşlik etti. Süre alan tüm oyuncuların skor ürettiği Galatasaray Liv Hospital'de Martynas Pocius 11, Sinan Güler 10, Kerem Gönlüm ve Ender Arslan 4'er sayı ile mücadele etti. Young, aldığı 13 ribaundla da galibiyete etki etti.

Konuk ekip Olympiakos'ta ise Matt Lojeski'nin 22 sayısı mağlubiyeti engellemeye yetmedi.

 

- Sakat Erceg kadroda yer aldı

Sakatlığı bulunan Zoran Erceg, maç kadrosunda bulunmasına rağmen süre almadı.

Galatasaray Liv Hospital, yaşanan maddi sorunlar nedeniyle sözleşmesini fesheden oyunculardan dolayı kadro kurmakta zorlanırken, aşil tendonundan sakatlığı bulunan Sırp oyuncu Erceg'i maç kadrosuna dahil etti.

Erceg, sakatlığı nedeniyle karşılaşma boyunca kenarda oturmak zorunda kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı