Galatasaray Kulübü'nden açıklama:

Galatasaray Kulübü'nden açıklama:

"Ünal Aysal, devlet tarafından, Galatasaray Kulübü'ne, öteki kulüplerimize tanınan ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarının öngördüğü imkanların dışında hiçbir ayrıcalığın tanınmadığının altını çizmiştir"

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübü, başkan Ünal Aysal'ın, devletle kulüp arasındaki ilişkiler konusundaki değerlendirmelerinin yanlış anlaşılmalara yol açtığını açıkladı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Aysal'ın konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, diğer spor kulüplerine göre farklı imtiyazlar tanındığı yolunda kamuoyunda bir süredir kasıtlı olarak yaratılmaya çalışılan algı ve iddialara yanıt verdiği belirtilerek, "Ünal Aysal, devlet tarafından, Galatasaray Kulübü'ne, öteki kulüplerimize tanınan ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarının öngördüğü imkanların dışında hiçbir ayrıcalığın tanınmadığının altını çizmiştir" denildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasında da Galatasaray Kulübü ile devlet arasındaki ilişkilerin boyutunun diğer kulüplerden herhangi bir farklılık ve ayrıcalık taşımadığının görüldüğü kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bakanlığın açıklamasında, alt alta sıralanan ve Türk sporuna destek çerçevesinde, kanunlarla bütün kulüplere sağlanan imkanların, sadece Galatasaray'a sağlanıyormuş gibi sunuluyor olması, kulübümüzle ilgili yaratılmak istenen algı operasyonuna katkıda bulunmaktan başka bir amaca hizmet etmez. Özetle, başkanımız Ünal Aysal'ın da haklı olarak belirttiği gibi, Ali Sami Yen Spor Kompleksi TT Arena dahil, bugüne kadar devlet Galatasaray'a diğer kulüpler ile bir farklılık, istisna veya ayrıcalık yaratacak özel bir destek sağlamamıştır. Galatasaray'a hak etmediği hiçbir meblağ ödenmemiş, hiçbir ayrıcalık da tanınmamıştır. Ödenmiş olarak belirtilen rakamlar Galatasaray'ın kanun ve kurallar bazında hak etmiş olduğu bedellerdir. Galatasaray'ın da zaten hiçbir zaman, hiçbir devlet kuruluşundan hak etmediği bir ayrıcalık talebi olmamıştır. Galatasaray, kamuya ve Türk sporuna, bugüne kadar hiçbir spor kulübünün sağlamadığı katkıları sağlamıştır. 

Yanlış anlaşılmalara ve algı operasyonlarına son vermek ve yeni yanlış anlamalara yol açmamak için bu açıklamanın yapılması zorunlu görülmüştür."

Kaynak:Haber Kaynağı