Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapıldı

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısı yapıldı

Divan Kurulu Başkanı Aktar, Galatasaray'a yönelik sözleri nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Yıldırım'a tepki gösterdi- Aktar: "Tarihimize baktım, geçmiş 111 yıl içinde 36 başkandan hiçbiri, şike soruşturması gerekçesiyle 1 gün bile hapse girmemiş, hiçbir yönet


İSTANBUL (AA) - Galatasaray Kulübünün şubat ayı olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray Lisesinde İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Eşref Alaçayır, Nasuhi Sezgin, İsmail Sarıkaya ve Burçin Aslan hazır bulundu.

Başkan Dursun Özbek'in, UEFA Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde kulübün içinde bulunduğu durum hakkında üyelere bilgi vermesinin ardından, konuyla ilgili görüşmeler bölümüne geçildi.

Bu bölümde üyeler görüşlerini aktarırken, sarı-kırmızılı eski yöneticilerden Mehmet Helvacı'nın, "İstemiyoruz ama ceza gelecektir. Avrupa kupalarına katılım hakkımız da olmalı yoksa cezayı çekemeyiz. Aksi takdirde yarışmaktan vazgeçersek, cezamızı otomatik olarak uzatmış oluruz. Şampiyonluğa oynamak zorundayız. Başka türlüsü kabul edilemez" şeklindeki sözleri dikkati çekti.

Kulübün eski yöneticilerinden Taner Aşkın ise, yönetime sunulmak üzere divan heyetine bir dilekçe sunarak, geriye dönük son 10 yıldaki yönetimlerin, ibra edilmiş olsalar dahi mali hesaplarının en az 3 yabancı denetim kuruluşunca tekrar denetlenmesini istedi.


- İrfan Aktar'dan Aziz Yıldırım'a tepki


Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Galatasaray'a yönelik sözleri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a sert tepki gösterdi.

Yıldırım'ın, ligde oynanan Antalyaspor-Fenerbahçe maçının ardından sarf ettiği, "Şikenin en kralını Galatasaray Kulübü yapmıştır. Tarihlerine iyi baksınlar" sözlerine değinen Aktar, şunları söyledi:

"Yakın dönemdeki bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı öncesinde spor dışı işleri tercih eden, kendi ekiplerini motive etmek için fütursuzca, 'Galatasaray bizim düşmanımızdır' diyebilen, kadın basketbolunda federasyonun bir lisans hatasıyla ilgili, 'Galatasaray sahtekarlık yapmıştır" diyerek saygısızca ifadeler kullanan kişiler, bunu devam ettirmişlerdir. Antalyaspor-Fenerbahçe maçındaki yenilgilerinin ardından aynı yöneticiler, gündemi değiştirmek için kulübümüzle ilgili iftira ve hakaret söylemine devam ederek, kulübümüzü şike yapmakla suçlamış, tarihimize bakmamızı önermişlerdir. Ben tarihimize baktım, geçmiş 111 yıl içinde 36 başkandan hiçbiri, şike soruşturması gerekçesiyle 1 gün bile hapse girmemiş, hiçbir yöneticimiz aynı sebeple 1 yılı aşkın süre cezaevi şartlarıyla tanışmamıştır. Yine hiçbir yöneticimiz de federasyondan şike cezası almamıştır. Kulübümüz hiçbir döneminde UEFA tarafından şike soruşturmasına tabi tutulmamış, Avrupa kupalarından 2 yıl men edilmemiştir. Bu cezalara aşırı hırsları ve spor dışı uygulamaları nedeniyle muhatap olan rakip kulüp yöneticilerinin, tüm itirazları da Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından reddedilmiştir."

"Yüz yıldan fazla süredir ebedi dost, ezeli rakip olduğumuz bir camianın başına bu tip seviyesiz ifadeler kullanabilen, gündem değiştirmek için her türlü iftirayı atabilen kişilerin gelmesi de talihsizliktir" değerlendirmesinde bulunan Aktar, "Kulübümüzle ilgili iddia ve iftiralarını kendilerin iade ederiz. İçinde bulundukları üzücü ve utandırıcı durumu kulübümüze de bulaştırarak camialarını rahatlatmak istemektedirler. Yanlış camiayı tercih ettiler" diyerek sözlerini tamamladı.

Öte yandan, sarı-kırmızılı kulübe mali destek sağlamak için hayata geçirilen "Tek Bilek Tek Yürek" projesi kapsamında üyelere bileklik satışı yapıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :