Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 17. yılı

Gaffar Okkan'ın şehit edilişinin 17. yılı

Sakarya'da vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları üyeleri, şehadetinin 17'nci yılında Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'a mezarı başında dua ediyor - Emekli Emniyet Müdürleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Güntürkün:- "Nurlar içinde yatsın. Mesleğimizin en

SAKARYA (AA) - Diyarbakır'da uğradıkları silahlı saldırıda 5 polis memuruyla hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, şehadetinin 17'nci yılında Sakarya'daki mezarı başında anılıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından Hendek ilçesinde Okkan'ın kabrinin bulunduğu mezarlığa gelen arkadaşları ve vatandaşlar, şehadetinin 17'nci yılında Okkan'a dua etti.

Emekli Emniyet Müdürleri Derneği İstanbul Şube Başkanı Nail Güntürkün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Moral Eğitim müdürüyken Okkan'ın Eskişehir'de şube müdürü olarak görev yaptığını anlattı.

Kendisinin o ara doktora da yaptığını, İstanbul'a gidip geldiğini aktaran Güntürkün, "Moral Eğitim'de bir oda açmıştım ona. Doktorasını bitirdikten sonra da boynuma sarılıp epeyce desteğimin olduğunu söylemişti. Nurlar içinde yatsın. Mesleğimizin en değerli elemanlarından biriydi. Mesleğimizin ve ordumuzun kararlılığı, inşallah teröristlerin kökünü kazımamıza yetecek." dedi.

Okkan'a kabri başında dua eden Hendek Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Kalk da Hendekli olarak Okkan'ı tanıdıklarını ancak Diyarbakır'da o yıllarda halk tarafından bu kadar sevildiğini çok bilmediklerini söyledi.

Naaşı Hendek'e geldiğinde vatandaşların ilçeye sığmadığını anlatan Kalk, "Gerçekten çok sevilen bir büyüğümüzdü. Her sene Allah'ın izniyle buraya geliyoruz. Kendisini kabri başında anıyoruz. Buraya her geldiğimde duygulanıyorum. Ona da bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kalk, Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın da kararlılıkla devam ettiğini vurgulayarak, "Teröristlerde savaşıyoruz. İnşallah vatanımız muvaffak olur. Şehitlerimiz olmaz inşallah." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :