Futbolun merkezi Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası

Futbolun merkezi Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası

Selçuklu Belediyesi’nin spora yaptığı yatırımların başında gelen Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası, 9 yıldır futbola hizmet vererek Konya futboluna başarılı sporcular yetiştirmeye devam ediyor

Hocacihan Saray mahallesi’nde 2008 yılında hizmete giren Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası, 9 yıldır Konya futbolunun önde gelen tesisleri arasında yer almayı başardı.

muharrem-samur-stadi--(120).jpg

muharrem-samur-stadi--(34)-001.jpg

muharrem-samur-stadi--(36)-001.jpg

Geride kalan yıllarda pek çok futbolcu yetiştiren tesiste, son yıllarda çalışmalar 2 kat artarak devam ediyor. Sadece futbol branşına hizmet veren tesiste 60 metre eninde 110 metre uzunluğunda suni çim saha bulunuyor. Konya’da futbol antrenmanlarının ve derslerinin birçoğu Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası’nda gerçekleştiriliyor. Tesis bünyesinde bulunan suni çim saha da aynı zamanda 5 metre yükseklikte tel örgülerle çevrilerek koruması sağlanmış durumda bulunuyor. Mahallenin futbol okulu konumundaki tesisin hizmet binasında ise soyunma odası, duş kabinleri, dinlenme odaları, hakem odaları, idari kısım odaları, bulunuyor. Futbol standartlarında sahası olan tesiste bir de 500 kişilik bir tribün bulunuyor.

muharrem-samur-stadi--(41)-001.jpg

muharrem-samur-stadi--(47).jpg

 

muharrem-samur-stadi--(49).jpg

muharrem-samur-stadi--(48).jpg

FUTBOL EĞİTİMİNİN BAŞ OKULLARI ARASINDA

Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası, kurulduğu 9 yıldan bu yana futbola büyük destek sağlayarak Konya’ya büyük başarılar getirilmesinde baş rol oynayan tesisler arasında yer aldı. Tesis aynı zamanda; Selçuklu Belediyespor Kulübü, Konya 1. ve 2.  amatör küme takımları ve birçok futbol kursunda verilen eğitimlere ev sahipliği yapıyor. Futbol eğitiminde Selçuklu Belediye Stadı’ndan sonra en büyük ikinci tesis olan Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası ve tesisleri, birçok takımın altyapısına futbolcu yetiştirdi. Bugün halen birçok öğrenciye hizmet veren tesis, bugünkü eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor. FIFA standartlarında uygun olarak düzenlenen ve bölgesel müsabakalara ev sahipliği yapan Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası futbolun vazgeçilmez adresi arasında yer alıyor.

muharrem-samur-stadi--(54).jpg

muharrem-samur-stadi--(57).jpg

muharrem-samur-stadi--(49)-001.jpg

muharrem-samur-stadi--(2).jpg

muharrem-samur-stadi--(68).jpg

SELÇUKLU, FUTBOLU BURADAN YETİŞİYOR

Selçuklu Belediyesi sporda yaptığı başarıların arkasında, büyük yatırımlar yaptığı tesisler bulunuyor. Bu yatırımların içinde başı çeken tesisler arasında bulunan Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası  Selçuklu Belediyesi Yaz spor okulu futbol branşında büyük yükü kaldıran tesis oldu. toplamda 120 öğrenciye eğitim verilen statta, haftanın 6 günü eğitimler yapılıyor.  Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası’nda yapılan futbol eğitimleri Baş antrenörü Mesut Çolak gözetiminde toplamda 4 antrenörle devam ediyor. Selçuklu Belediyesi Spor Okulları eğitimin Selçuklu Belediyesi Stadyumundan sonra ençok yükü kaldıran tesis olduğunu söyleyen tesisin baş antrönörü Mesut Çolak, “Şehit Muharrem Samur Suni Çim Sahası’nda yaz okulu öğrencileri ile birlikte amatör küme takımları da eğitimlerini burada yapıyor. Biz burada çalışma arkadaşlarımızla birlikte haftada 2 gruba 3 seanslık eğitim veriyoruz. Yaz spor okulları bünyesinde eğitimiz öğrencilerimizin içerisinden yetenekli ve istekli olanları seçiyoruz. Burada seçtiğimiz çocuklarımızı diğer okulun antrenörleri ve hocalarıyla birlikte yeteneklerini izliyoruz. Burada elemelerden geçen öğrencileri Selçuklu Belediyespor Kulübü Futbol altyapısı veya Konyaspor altyapısına yerleştiriyoruz. Selçuklu Belediyesi spor okulları eğitimleri yanında diğer amatör kulüp takımları da eğitimlerini burada yapıyor. Bunların yanında birçok turnuva ve müsabakalar burada düzenleniyor” dedi.

muharrem-samur-stadi--(70).jpg

muharrem-samur-stadi--(60).jpg

MUHARREM SAMUR KİMDİR ?

Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Altuntaş beldesinde 1983 yılında dünyaya gelen Muharrem Samur Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 24 Temmuz 2008’de terör örgütleri tarafından şehit edildi. Samur Konya’nın önde gelen futbol hakemleri arasında bulunuyordu. Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan tesise Belediye meclisi tarafından Şehit Muharrem Samur ismi verildi. Servet R. Çolak – Memleket

muharrem-samur-stadi--(76).jpg

muharrem-samur-stadi--(82).jpg

muharrem-samur-stadi--(85).jpg

muharrem-samur-stadi--(88).jpg

muharrem-samur-stadi--(93).jpg

muharrem-samur-stadi--(95).jpg

muharrem-samur-stadi--(98).jpg

muharrem-samur-stadi--(103).jpg

muharrem-samur-stadi--(115).jpg

muharrem-samur-stadi--(116).jpg

muharrem-samur-stadi--(129).jpg

muharrem-samur-stadi--(133).jpg

muharrem-samur-stadi--(136).jpg

muharrem-samur-stadi--(145).jpg

 

 

Etiketler :