Futbolculuktan dağ koşusunda dünya şampiyonluğuna

Futbolculuktan dağ koşusunda dünya şampiyonluğuna

- Bacağının kırılması sonucu futbol hayatını sonlandıran İspanyol Pau Capell, doktorlarının yürüme tavsiyesiyle başladığı dağ koşusunda, 27 yaşında UTWT erkekler sıralama yarışlarında dünya zirvesine oturdu- Pau Capell:- "Futbolcuydum ve 5 yıl önce dizimi


KAYSERİ (AA) - ERGÜN HAKTANIYAN - Futbol oynarken bacağının kırılan İspanyol Pau Capell, doktorunun bacağını güçlendirmesi tavsiyesiyle başladığı dağ koşusunda kendisini geliştirip dünya birinciliğine uzandı.

Uzun mesafe koşucusu Pau Capell, 5 yıl önce amatör futbolcuyken bir maçta dizini kırdı. Geçirdiği ameliyat sonrası doktorunun bacağını güçlendirmesi amacıyla tavsiye ettiği koşuyla kendini geliştiren Capell, uzun mesafe koşularında elde ettiği başarılarla "UTWT (Ultra Trail Dünya Turu) erkekler sıralama yarışlarında birinciliğe kadar yükseldi.

Uluslararası Erciyes Ultra Sky Trail Dağ Maratonu'na katılmak için geldiği Kayseri'de, dağ koşusu macerasını AA muhabirine anlatan Capell, Türkiye'ye daha önce Uludağ'da yarışmak için geldiğini söyledi.

Türkiye'nin koşu alanında mükemmel bir yer olduğunu vurgulayan Capell, 3 bin 400 metre ile Erciyes'te hayatının en yüksek yarışını gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Spor yaşantısını da anlatan Capell, amatör olarak İspanya'da futbol oynadığını ve 5 yıl önce dizinin kırılması ile uzun mesafe koşularına başladığını aktardı.

Doktorunun tavsiyesinin koşu yapmasında etkili olduğunu belirten Capell, "Futbolcuydum ve 5 yıl önce dizimi kırdım. Ameliyat sürecinden sonra doktorum koşmamı tavsiye etti. Profesyonel bir koşucu değildim. Daha sonra koşmak hoşuma gitti ve bunu devam ettirdim. Futbol bazen fazla agresif olabiliyor. Fakat bu sporda kendi başınıza ve doğayla iç içesiniz. Koşuyu futbola tercih ederim." ifadelerini kullandı.

Gelecekteki hedefleri arasında, Everest'in etrafında yapılan 7 günden oluşan etaplı yarışa katılmak bulunduğunu anlatan Capell, şunları kaydetti:

"Bu yarış 14 bin metre tırmanışı da kapsıyor. Seneye orada mücadele etmeyi düşünüyorum. Şu anda UTWT Kupası çerçevesinde dünyada birinci sıradayım. Bu sene 3 yarışım daha var. Orada elde edeceğim başarılarla birinciliğimi korumak istiyorum."

Pau Capell, başarısını devam ettirmek için çok çalıştığını da sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :