"Futbolcu satarak para kazanacağımız sezon bu sezon değil"

"Futbolcu satarak para kazanacağımız sezon bu sezon değil"

- Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu:- "Bu oyunculardan hangisini satayım, nasıl satayım? O kadar kolay bir şey değil. Yani futbolcu satarak para kazanacağımız sezon bu sezon değil"- "Önümüzdeki hafta içerisinde büyük bir ihtimalle forvet transferin


LINZ (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, futbolcu satarak para kazanacakları sezonun bu sezon olmadığını söyledi.

Başkan Ahmet Ağaoğlu, Avusturya'nın Linz kentinde kamp yapan bordo-mavili takımın antrenmanını izleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ağaoğlu, mümkün olduğunca bu sene takımla birlikte olmak için gayret sarf ettiğini belirterek, "İyi bir hazırlık ve kamp dönemi geçirerek memlekete dönmek istiyoruz. Daha sonra da oynayacağımız UEFA maçını bekleyeceğiz." dedi.

Trabzonspor'un sosyal medyada büyük yankı uyandıran forma videosuna ilişkin başkan Ahmet Ağaoğlu, şu ifadelerini kullandı:

"Böylesine güzel bir çalışmaya 3 milyon izlenme de yetmez. Özellikle son 1 senedir Trabzonspor Kulübünde herkes görevini ruhunu katarak yapıyor. Ben sürekli bunu söylüyorum biz bütçesi sınırlı olan bir takımız. Diğer takımlar 4 harcarken bizim 1 harcayarak aynı başarıyı elde etmek için mücadele verdiğimiz bir platformdayız. O zaman bu aradaki 3'ü çok farklı bir şekilde kapatmamız lazım. İşte önceki gün yayınladığımız video bunu çok açık net olarak ortaya koyuyor. Bir kere çok güzel, en ince detayına kadar düşünülüp hazırlanmış. Yüzbinler verseniz veya birkaç milyon verseniz böyle bir videoyu hazırlayıp bu görünürlüğü ve bu başarıyı elde edemezsiniz. 3-5 bin liraya mal olmuş bir videodan bahsediyoruz. Ama orada bu işi yapan bizim medya ve sosyal medya bölümündeki arkadaşlarımız bu işin içerisine ruhlarını katmışlar. Yaşıyorlar yani. Onu yaparken onu yaşayan insanlarla yola çıkarsanız işte o zaman başarılı olursunuz. Başkanıyla, yöneticisiyle, malzemecisi, masörü, hocası ve sahada mücadele eden oyuncusuyla, tribündeki taraftarıyla burada hep birlikte o görevin bir parçası olarak ve onu hissederek hareket ettiğimiz zaman işte o aradaki açık ancak o zaman kapanır."


- "Ekonomiyi belli ölçülerde toparladık"


Genç oyunculardan ağırlıklı bir kadro yapılanmasındaki hedeflerine ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Ağaoğlu, şöyle konuştu:

"Tabii ki hedef başarı ama bu başarının sürdürülebilir olması için böyle bir programa ihtiyaç var. Yani Trabzonspor öyle çok büyük bütçelerle yönetilen bir kulüp değil. Bizim gelirimiz de harcama limitimiz de belli. Aslında bütün kulüplerin belli. Yeni uygulamaya giren lisans talimatı ve Bankalar Birliği ile imzalamış olduğumuz yeniden yapılandırmanın şartları gereği Trabzonspor'un bu seneki bütçesi 100 milyon lira. Yani aşağı-yukarı yanılmıyorsam 13,5 milyon euroya geliyor, Beşiktaş’ınki de yaklaşık 40 milyon euro civarında. Çünkü geliri neredeyse bizim 4-5 katımız. Aynı hedefe gidiyoruz farkındaysanız. Zirveye gidiyoruz ben 13,5’la, Beşiktaş 40'la, herhalde Fenerbahçe ve Galatasaray da aynı olması lazım. Çünkü onların gelirleri de Beşiktaş'ın gelirine eş değer. Bu durumda siz al oradan 3 milyona, al buradan şu kadara, zaten geçmişteki açığı bu şekilde kapatmaya çalıştı kulüp. Öyle bir uygulamayla başarının gelmesi mümkün değil. O sadece devasa bir borçlanmaya yol açtı ve kulübü de ekonomik olarak zaten bir çıkmazın içine sokmuştu. Allah'a şükür bugün itibarıyla ekonomiyi belirli ölçüde toparladık. Bizim yapmamız gereken bu."

Başkan Ahmet Ağaoğlu, transfer ettikleri genç oyuncuların kariyerli ve yetenekli olduğunu vurgulayarak, "Bunlar sadece Trabzonspor'a önümüzdeki süreç içerisinde performans olarak değil aynı zamanda ekonomik olarak da değer katacak oyuncular. Bu tarafıyla bakılırsa çok daha sağlıklı bir bakış açısı olur. Ama bu tabii maliyeti çok önemli bir şekilde aşağıya çekiyor. Örneğin 2 yıl sonra Trabzonspor'un gelirlerinin arttığı yerde kadromuza kattığımız bu gençlerimizle belki oyuncu maliyeti 10 milyon euronun altına düşecek ve Trabzonspor oyuncu aldığı zaman para kaybeden değil, oyuncu sattığı zaman para kazanan bir kulüp haline gelmesi lazım. Bunun başka yolu yok." değerlendirmesini yaptı.

Göreve geldikleri dönemden birkaç ay sonra 'Projeleriniz neler?' diye kendilerine sorulduğunu dile getiren Ağaoğlu, şu görüşleri paylaştı:

"Burası futbol kulübü, gayrimenkul alıp-satıp para kazanılmaz. Futbol kulübü futboldan para kazanır. Gayrimenkul sat, enerji işine gir. Ben futbol takımıyım, oralardan da para kazanırsın ama Trabzonspor oralardan kazandığı paraları geldi futbolda batırdı. İşin tersliği burada. Ama dönüyorsunuz diğer taraftan bakıyorsunuz Benfica futboldan geçen sene 85 milyon avro para kazanmış. Onlar gayrimenkul de satmıyor, enerji ya da turizm işine de girmiyorlar. İşleri futbol. Futbolcu alırken ya da satarken para kazanıyorlar. Aynı zamanda sürekli zirve mücadelesi veriyorlar. Şampiyon oluyorlar, şampiyonlar ligine gidiyorlar, final, yarı final oynuyorlar. Bir futbol takımının yapması gereken bu. Trabzonspor'un da yapması gereken bu."


- "Bütün işler hesaplı kitaplı yapılıyor"


Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz sezon takımın ortaya koyduğu performans ile bu sezon beklentinin yükselmesiyle ilgili soruya, şöyle yanıt verdi:

"Her zaman bir öncekinin üstüne koyarak gitmek zorundasınız. Bu yaparken önünüze de bakmalısınız. Kafaları yukarı kaldırırsanız önündeki en ufak bir taşı görmedi mi insan Allah korusun ayağın takıldığında düşer kafanı yararsın. Yani yapılan bütün işler hesaplı-kitaplı yapılıyor. Taraftar olarak baktığımız zaman taraftar Ahmet Ağaoğlu 12 hafta süren bir yenilmezlik serimiz vardı. 9 galibiyet, 3 beraberlik 30 puan. Ben başlayacak olan sezonu 13. maç olarak görüyorum. Tabii sizinle birlikte zirve mücadelesi yapan 4-5, belki 6 takım daha var. Kimin nasıl bir performans göstereceğini, kimin şanslı, kimin şanssız olacağını, saha içi, saha dışı faktörlerin nerede devreye girip nerede devreden çıkacağını şimdiden kestirmek o kadar kolay değil. Herkes görevinin bilinci ve sorumluluğu ile hareket ederek, bu camiaya layık bir takım mücadelesi ortaya koymak için canla-başla çalışıyor. Layık olduğu en iyi yerde 2019-2020 Cemil Usta Sezonu'nu, rahmetli kaptanımızın adına yakışır bir şekilde tamamlamayı Allah nasip eder bize inşallah."


- "Kadromuzu güçlendirmek istiyoruz"


Bu sezonun oyuncu satarak para kazanacakları bir sezon olmadığının altını çizen Ağaoğlu, "Bu oyunculardan hangisini satayım, nasıl satayım? O kadar kolay bir şey değil. Futbolcu satarak para kazanacağımız sezon bu sezon değil. Eğer öyle olsaydı çok enteresan bir hamle yaptık biz, Nwakaeme'yi gönderirdik. Serbest kalma maddesini kaldırmak için farklı bir uygulamanın çerisine girdik. Bizim bu sene yaptığımız şey kadroyu muhafaza edip, kadromuzu güçlendirip yolumuza devam etmek." dedi.

Ağaoğlu, takımda farklı oyunculara da teklifler geldiğini anlatarak, "Bizim tavrımız da belli olduğu için ve bunu da çok açık ve net olarak ifade ettiğimiz için son zamanlarda o sayı bayağı düşmeye başladı. Dışarıdan baktıkları zaman, 'Bu deliyle uğraşılmaz' falan diyorlar herhalde. Onun için de üzerimize fazla gelmiyorlar." diye konuştu.

Genç oyuncu Salih Kavraz'ın lisans konusuyla asbaşkan Mehmet Yiğit Alp'in ilgilendiğini ve gerekli bilgilerin de ileride paylaşılacağını aktardı.


- "Önümüzdeki hafta forvet transferini çözeceğiz"


Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor'a alınacak forvetle ilgili büyük mesafe katettiklerini belirterek, "Herhalde önümüzdeki hafta onu hallederiz. Epey bir mesafe katettik o konuda. Şimdilik o kadarını söyleyeyim. Önümüzdeki hafta içerisinde büyük bir ihtimalle forvet transferini bitireceğiz. O konuyla alakalı olarak pazartesi, salı çok yoğun geçecek. Çarşamba inşallah düğümü atarız diye düşünüyorum. İnşallah bir aksilik olmaz." şeklinde konuştu.

Transferde kulübün ekonomisini de düşünmek zorunda olduklarını vurgulayan Ağaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Campi transferini örnek vereyim. Herkes üzerimize geldi stoper konusunda. Bekleyin, bizim 1 ödenecek oyuncuya 3 harcayarak paramız yok. Bir liraya transfer edeceğimiz bir oyuncuyu 3'e transfer etmek gibi bir yanlışın içerisine girmeyiz biz. Rakamlar falan ortadaydı. 800'ler falan konuşuluyordu. Kaça gerçekleştirdik, gördünüz. Bugün de 150 forma sattırdık o futbolcuya. Bonservis bedelinin bir kısmını da kendisi ödedi. Yani geçtiğimiz sezon biz sadece puan anlamında mücadele vermedik. Çok önemli mesajlar verdik. Ülkedeki genç futbolculara da mesajlar verdik. O yüzden bu genç futbolcuların neredeyse tamamına yakın bir bölümü parayı-pulu düşünmeden birinci öncelikleri ve tercihleri Trabzonspor. Çünkü şunu çok iyi biliyorlar artık, 'Kendimizi gösterdiğimiz, çalıştığımız takdirde, hak ettiğimiz takdirde yaşımıza bakılmaksızın hocamız o formayı bize teslim eder.' Onun için bu gençler toplasan aşağı-yukarı 500'e yakın kendi kategorilerinde milli maç oynamış olan çocuklar. Yeni kalecimiz Erce de çok iyi bir kardeşimiz. Onun da takıma katılmasından son derece mutluyum. İleriye dönük bana kalırsa Trabzonspor sadece Trabzonspor'un değil, Türk futbolunun önümüzdeki 15 yıl kaleci sorununun çözecek bir kaleci yoğunluğu var. Şu köşede çalışıyorlar, aslan parçaları."



Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :