Futbol: Yoksullukla Mücadele Maçı

Futbol: Yoksullukla Mücadele Maçı

Eski Fransız futbolcu Zidane:"Benim için Ebolayla ve yoksullukla mücadele adına yapılan bütün girişimler her zaman önemli. Bu maç için stada gelen herkes Afrika'da yaşanan bütün zorlukların farkında"- Eski Brezilyalı futbolcu Ronaldo:"Dünya çapındaki bu b

SAINT-ETIENNE (AA) - Eski Fransız furtbolcu ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) barış elçisi Zinedine Zidane, "Benim için Ebolayla ve yoksullukla mücadele adına yapılan bütün girişimler her zaman önemli. Bu maç için stada gelen herkes Afrika'da yaşanan bütün zorlukların farkında" dedi.

UNDP tarafından gerçekleştirilen 12. Yoksullukla Mücadele Maçı öncesinde, Fransa'nın Saint-Etienne kentindeki Geoffroy-Guichard Stadı'nda basın toplantısı düzenlendi.

Eski Brezilyalı futbolcu Ronaldo ve UNDP Direktör Yardımcısı Gina Casar'ın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Zidane, yoksullukla mücadele için düzenlenen maça katılan tüm futbolculara teşekkür etti.

Organizasyonun dünyada yoksullukla mücadele konusunda büyük ses getirdiğini vurgulayan Zidane "Benim için Ebolayla ve yoksullukla mücadele adına yapılan bütün girişimler her zaman önemli. Bu maç için stada gelen herkes Afrika'da yaşanan bütün zorlukların farkında" diye konuştu. 

Toplantıda konuşan Ronaldo ise Zidane'ın büyük bir sportif nezaket gösterdiğini ve kendisini maça çağırdığını belirterek, "Büyük bir sosyal sorumluluk taşıyoruz ve bağımsız davranarak çok sayıda insanı harekete geçirebiliriz. Dünya çapındaki bu büyük insanlık krizi karşısında böyle bir maçın düzenlenmesi ve bu organizasyonun görünürlüğü etkili olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

Gina Casar ise organizasyonun yoksullukla mücadeleye uluslararası destek için toplumu bilinçlendirdiğine dikkati çekti.

Maçtan elde edilecek gelirin 3'te 2'si, Ebola salgınından en fazla etkilenen Afrika ülkeleri Gine, Sierra Leone ve Liberya'ya, kalan kısmı ise Saint-Etienne Kulübü ve aynı kentteki sosyal yardım projelerini üreten ASSE Coeur-Vert Birliği'ne bağışlanacak.

 

- Takımlar

 

Ronaldo ve Zidane'nın takımında Cafu, Clarence Seedorf, Edwin van der Sar, Eric Abidal, Christian Karembeu, Youri Djorkaeff, Fabien Barthez, Gianluca Zambrotta, Frank de Boer, Ronald de Boer, Jay-Jay Okocha, Louis Saha ve Vladimir Smicer forma giyecek. 

Saint-Etienne All-Star takımı ise Alex, Laurent Batlles, Brandao, Pascal Feindouno, Jeremie Janot, Bjorn Tore Kvarme, Lubomir Moravcik, Laurent Paganelli, Stephane Pedron, Sebastien Perez, Lionel Potillon, Dominique Rocheteau, Julien Sable, Kurt Zouma ve Efstathios Tavlaridis'ten oluşacak.

UEFA'nın sponsorluğunu üstlendiği ve bugün TSİ 21.00'de başlayan karşılaşmayı dünyaca ünlü eski hakem Pierluigi Collina yönetiyor.

İlk kez 2003'te Basel kentinde düzenlenen Yoksullukla Mücadele Maçı, bugüne kadar Madrid, Düsseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg, Bern ve Porto Alegre'de gerçekleştirildi.

Futbol: Yoksullukla Mücadele Maçı

Futbol: Yoksullukla Mücadele Maçı

Kaynak:Haber Kaynağı