Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Arsenal: 1 - Monaco: 3

Stat: Emirates

Hakemler: Deniz Aytekin, Guido Kleve, Markus Hacker (Almanya) 

Arsenal: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Coquelin (Dk. 68 Oxlade-Chamberlain), Cazorla (Dk. 82 Rosicky), Sanchez, Mesut, Welbeck, Giroud (Dk. 60 Walcott)

Monaco: Subasic, Toure, Wallace, Abdennour, Elderson, Dirar (Dk. 82 Kurzawa), Kondogbia, Fabinho, Moutinho, Martial (Dk. 84 Bernardo Silva), Berbatov (Dk. 76 Ferreira-Carrasco)

Goller: Dk. 38 Kondogbia, Dk. 53 Berbatov, Dk. 90+4 Ferreira-Carrasco (Monaco), Dk. 90 Oxlade-Chamberlain (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 42 Coquelin, Dk. 74 Bellerin, Dk. 87 Mesut (Arsenal), Dk. 45 Elderson, Dk. 90 Moutinho (Monaco)

 

LONDRA (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk ayak mücadelesinde Monaco, deplasmanda Arsenal'i 3-1 yendi.

Maçın ilk dakikalarında savunmanın arkasına sarkan Welbeck'in, rakibinden sıyrılmasının ardından ceza alanında yaptığı vuruşla gole çok yaklaşan Arsenal, 10 dakikalık bölümde baskılı oyununu sürdürdü. Londra ekibine karşılık vermeye çalışmasına rağmen ileri uçta görev yapan Berbatov'u topla buluşturmakta güçlük çeken Monaco, rakip kaleye ilk şutunu 20. dakikada gönderebildi.

Temponun düşmediği ilk yarıda iki takım da geliştirdiği ataklarda son topları etkili kullanamazken, zamanında kademeye giren savunma oyuncuları da kritik müdahalelerle skorun değişmesini önledi.

Yarım saatlik bölümün ardından evsahibi ekip Koscielny ve Sanchez ile ataklar üretirken, konuk ekip ise Moutinho ile kaleyi yokladı ancak çerçeveyi tutturamadılar.

Monaco, 38. dakikada hızlı gelişen atağıyla maçta üstünlüğü sağladı. Arsenal ceza alanı önünde topla buluşan Kondogbia'nın yaklaşık 25 metreden sert şutunda, Mertesacker'e de çarparak yön değiştiren topa ters ayakta yakalanan kaleci Ospina müdahale edemedi ve Monaco 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Fransız ekibinin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Arsenal'in beraberlik için yüklendiği dakikalarda Martial ile sol kanattan ani atağa kalkan Monaco, farkı ikiye çıkardı. Martial'ın pasıyla ceza alanına giren Berbatov, üç Arsenalli futbolcuya rağmen şık bir vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Golden dört dakika sonra evsahibi ekip farkı bire indirmeye çok yaklaştı. Sanchez'in şutunda kaleciden dönen top müsait pozisyondaki Giroud'nun önünde kaldı. Bu futbolcunun altı pas üzerinden vuruşunda top üstten auta çıktı. 

Maç boyunca kaleye gönderdiği 6 şutta da çerçeveyi tutturamayan Fransız forvet Giroud, menajer Arsene Wenger tarafından 60. dakikada oyundan alındı ve yerine Walcott girdi.

65 dakikada Walcott'un ceza alanında çektiği şutta top kaleci Subasic'den döndü. Welbeck'in tamamladığı meşin yuvarlak, Walcott'a çarparak auta gitti.

Mücadelenin son 20 dakikasında gol için rakip kaleye yüklenen Arsenal, zaman zaman savunmasında açık verirken, bu pozisyonlarda Monaco, kaleci Ospina'yı geçemedi. 

Evsahibi ekip, 90. dakikada farkı bire indirdi. Monaco ceza yayı önünde toplu buluşan Oxlade-Chamberlain'in sert şutunda, top ağlara gitti: 1-2  

Monaco, 4t dakika sonra Ferreira-Carrasco ile rakibine karşılık verdi. Arsenal ceza alanına sağ çarprazdan giren Ferreira-Carrasco, kaleci Ospina'nın sağından yerden bir vuruşla topu filelere yolladı: 1-3

Fransız ekibi, maçı 3-1 kazanarak rövanş mücadelesi öncesi önemli bir avantaj yakaladı. Karşılaşmayı Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin yönetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :