Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Futbol: UEFA Şampiyonlar Ligi

Arsenal: 4 - Galatasaray: 1

Stat: Emirates

Hakemler: Gianluca Rocchi, Gianluca Cariolato, Alessandro Giallatini (İtalya)

Arsenal: Szczesny, Chambers, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Flamini, Cazorla, Oxlade-Chamberlain (Dk. 67 Rosicky), Mesut Özil (Dk. 76 Wilshere), Sanchez (Dk. 62 Ospina), Welbeck

Galatasaray: Muslera, Semih, Melo, Chedjou, Veysel (Dk. 68 Umut), Yekta (Dk. 46 Hamit), Sneijder, Dzemaili, Telles, Burak, Pandev (Dk. 68 Bruma)

Goller: Dk. 22, 30 ve 52 Welbeck, Dk. 41 Sanchez (Arsenal), Dk. 63 Burak Yılmaz (penaltıdan) (Galatasaray)

Kırmızı kart: Dk. 60 Szczesny (Arsenal)

Sarı kartlar: Dk. 34 Melo, Dk. 44 Dzemaili (Galatasaray), Dk. 45 Flamini (Arsenal)

LONDRA (AA) - UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Arsenal, sahasında Galatasaray'ı 4-1 yenerek ilk galibiyetini aldı.

İkinci yarıya hızlı başlayan ve karşılaşmadaki ilk kornerini 48. dakikada Sneijder ile kullanan Galatasaray'ın farkı indirme çabaları 15 dakikalık bölümde karşılık bulmadı. Savunmada az adamla yakalanan Galatasaray, Welbeck'in topla buluşmasına engel olamayınca İngiliz futbolcu 52. dakikada farkı 4'e çıkardı. Golden sonra sarı kırmızılı takımın skor üretme çabaları bu kez sonuç verdi ve Burak Yılmaz'ın ceza alanında düşürülmesiyle Galatasaray penaltı kazandı. Bu pozisyon sonrasında kaleci Szczesny kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Anderlecht maçında beraberliği getiren golü atan Burak, Arsenal karşısında da rakip fileleri havalandırdı. 

Teknik direktör Cesare Prandelli, rakibinin 10 kişi kalmasının ardından Umut ve Bruma'yı sahaya sürerek oyuna müdahale etti. Son yarım saatlik bölümde daha atak oynayan sarı kırmızılı takım, Burak Yılmaz ve Sneijder ile gole yaklaştı ancak başarılı olamadı. Gruptaki ilk maçında Almanya'nın Borussia Dortmund takımına 2-0 yenilen Arsenal, kalan dakikalarda kalesinde gole izin vermedi ve maçı 4-1 kazanarak gruptaki ilk galibiyetini elde etti.

50. dakikada Sanchez'in pasıyla hareketlenen Oxlade-Chamberlain'in ceza alanına girer girmez altıpas üzerine çıkardığı topu sarı kırmızılı savunma elemanları uzaklaştırdı.

52. dakikada sağ taraftan gelişen Arsenal atağında, Oxlade-Chamberlain topu Welbeck'e aktardı. Savunmanın arkasına sarkan İngiliz futbolcu, kaleci Muslera'nın üzerinden topu ağlara göndererek üçleme (hat trick) yaptı: 4-0.

60. dakikada Arsenal kalecisi Szczesny, Pandev'in pasıyla ceza alanında gole giden Burak Yılmaz'ı düşürünce İtalyan hakem Gianluca Rocchi penaltı noktasını gösterdi ve kaleci Szczesny'i kırmızı kart göstererek oyundan attı. Karardan üç dakika sonra penaltıyı atan Burak Yılmaz, topu ağlara göndererek skoru 4-1'e getirdi.

69. dakikada kaleyi karşıdan gören pozisyonda Dzemaili'nin vuruşunda, top kaleci Ospina'da kaldı.

74. dakikada Burak'ın pasıyla topla buluşan Sneijder uzaktan kaleyi yokladı. Bu futbolcunun yerden şutunda top az farkla yandan auta gitti.

80. dakikada Umut Bulut'un ceza alanına yaptığı ortaya iyi yükselen Burak Yılmaz'ın vuruşunda, kaleci Ospina topu son anda çeldi.

90. dakikada gelişen Arsenal atağında kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Cazorla'nın aşırtma vuruşunda, boş kaleye giden topu Semih son anda uzaklaştırdı.

Karşılaşmayı Arsenal 4-1 kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı