Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Futbol: UEFA Avrupa Ligi

Kardemir Karabükspor Teknik Direkötürü Kafkas:

SAİNT-ETİENNE (AA) - UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövaş maçında Fransa'nın Saint-Etienne takımıyla yarın deplasmanda karşılaşacak Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Tolunay Kafkas, ilk maçta aldıkları 1-0'lık galibiyetin avantaj olmadığını söyledi.

Kafkas, maçın oynanacağı Geoffroy-Guichard Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Fransa'nın en iyi takımına karşı oynayacaklarını ve çok zor bir maç olacağını belirtti.

Tur atlamak için mutlaka gol bulmaları gerektiğine değinen Kafkas, "Gol bulmadan bu turu atlayacağımıza inanmıyorum. Bizim için önemli bir maç. Turu geçersek Türkiye'de ilk defa bir Anadolu kulübü gruplara kalmış olacak. Yarın şanslar eşit. Çok iyi bir taktik anlayışına sahip rakibimiz. Etkili futbolcuları, çok iyi hocaları, başkanları ve taraftarları var. Bu baskıyı kaldırmamız gerekiyor" diye konuştu. 

Kafkas, bir soru üzerine yarınki maçta yeni transferler konusunda sürpriz yapabileceklerini dile getirerek, ''Büyük oyuncular ve antrenörler baskı altında oynayabilendir. Bunu yapamıyorsak gruplara kalmayalım. Burdaki baskıyı kaldırmamız lazım. Bunu kendilerine söyledim. Ben üst düzey birçok maça çıktım, biliyorum. Bizim eksiğimiz kadromuzda tecrübeli futbolcu olmaması. Bunun sıkıntısını çekebiliriz'' ifadesini kullandı.

Takımın golcü oyuncusu Joseph Eneojo Akpala da çok zor bir maç olacağını, ellerinden geleni sonuna kadar yapacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı