Futbol: Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Futbol: Spor Toto Süper Lig'de görünüm

Üçüncü haftayı Akhisar Belediyespor 7 puan ve averajla lider tamamladı

ANKARA (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta maçları bugün akşam yapılan maçlarla tamamlandı.

Akhisar Belediyespor, 3 haftada topladığı 7 puan ve averajla liderliğe yükseldi. 

Ligde haftanın son karşılaşmalarında İstanbul Başakşehir, sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 46. dakikasında İstanbul Başakşehir'de Visca takımını 1-0 öne geçirdi. Maçın uzatma bölümünde 90+4. dakikada Trabzonspor bir penaltı atışı kazandı. Cardozo penaltı atışını gole çevirerek, takımına bir puan getirdi.

Bursaspor ile Beşiktaş, Bursa'da karşı karşıya geldi. İlk yarısında Bursaspor'un, ikinci devresinde ise Beşiktaş'ın üstün olduğu müsabakayı konuk ekip Beşiktaş 1-0 kazanarak 7 puan ve averajla 3. sıraya yükseldi. 

Fenerbahçe, sahasındaki müsabakada Gaziantepspor'u 1-0 yenerek, haftayı 3 puanla kapattı. Sarı-lacivertliler zorlandıkları karşılaşmada Emre'nin 82. dakikada penaltıdan attığı golle 3 puanın sahibi oldu ve ikinci sıraya yerleşti.

Galatasaray ise ligdeki ilk yenilgisini Balıkesir'de aldı. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda rakiplerine 2-0 yenilerek, haftayı puansız kapattı. Ev sahibi Balıkesirspor'un gollerini 22. dakikada Sercan Yıldırım ve 44. dakikada Gökhan Ünal kaydetti. Bu sonuçla Balıkesirspor ilgdeki ilk galibiyetini de elde etti.

Haftanın açılış maçında Gençlerbirliği, deplasmanda Eskişehirspor'u 2-0 mağlup etti. Karşılaşmada goller 31. dakikada Uğur Çiftçi ve 86. dakikada Stancu'dan geldi.

Lige iyi bir başlangıç yapan Akhisar Belediyespor, deplasmanda Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yendi. Kayseri ekibi 33. dakikada Cenk Ahmet Alkılıç ile 1-0 öne geçmesine rağmen, Manisa temsilcisi Gkekas ile 52 ve 90. dakikada 2 gol bularak maçtan 3 puanla ayrıldı.

Mersin İdmanyurdu, sahasında Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup etmeyi başardı. Ev sahibi ekibin gollerini 21. dakikada Servet Çetin ve 82. dakikada Sinan Kaloğlu kaydetti.

Kasımpaşa, sahasında Kardemir Karabükspor'u 1-0 geriye düştüğü karşılaşmada 2-1 yendi. Müsabakada konuk ekip 16. dakikada Kumbela ile bulduğu golle 1-0 öne geçti. Kasımpaşa ise 37. dakikada penaltıdan Viudez'in golüyle eşitliği sağladı. İstanbul temsilcisinde 87. dakikada İbrahim Halil Çolak takımının galibiyet golünü kaydetti ve müsabaka 2-1 Kasımpaşa'nın üstünlüğünde sona erdi.

Sivasspor, sahasındaki karşılaşmada Torku Konyaspor ile golsüz berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında toplam 16 gol atıldı. 4 karşılaşmayı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Gol krallığı yarışında Akhisar Belediyesporlu Theofanis Gkekas 4 golle lider durumda bulunuyor.

Ligde 3. haftanın sonuçları, gelecek haftanın programı ve puan durumu ise şöyle:

 

- Sonuçlar

Eskişehirspor-Gençlerbirliği: 0-2

Sual Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor-Akhisar Belediyespor: 1-2

Mersin İdmanyurdu-Çaykur Rizespor: 2-0

Balıkesirspor-Galatasaray: 2-0

Kasımpaşa-Kardemir Karabükspor: 2-1

Sivasspor-Torku Konyaspor: 0-0

Fenerbahçe-Gaziantepspor: 1-0

İstanbul Başakşehir-Trabzonspor: 1-1 

Bursaspor-Beşiktaş: 0-1

 

- 4. hafta maçları

Galatasaray-Sivasspor, Trabzonspor-Kasımpaşa, Beşiktaş-Eskişehirspor, Çaykur Rizespor-Bursaspor, Torku Konyaspor-Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği-Balıkesirspor, Akhisar Belediyespor-Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor-Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor-İstanbul Başakşehir.

 

- Puan durumu

Spor Toto Süper Lig
 
 TakımlarOGBMAYAVP
 ---------------------------------  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  --- 
1. AKHİSAR BELEDİYE GENÇLİK VE SPOR
2. FENERBAHÇE
3. BEŞİKTAŞ
4. KASIMPAŞA
5. GENÇLERBİRLİĞİ
6. MERSİN İDMANYURDU
7. TORKU KONYASPOR
8. GAZİANTEPSPOR
9. GALATASARAY
10. ESKİŞEHİRSPOR-1 
11. İSTANBUL BAŞAKŞEHİR
12. TRABZONSPOR
13. BALIKESİRSPOR-1 
14. BURSASPOR-2 
15. KAYSERİ ERCİYESSPOR-1 
16. SİVASSPOR-1 
17. ÇAYKUR RİZESPOR-2 
18. KARDEMİR KARABÜKSPOR-2 
 

 

Kaynak:Haber Kaynağı